Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Introductie ckv Albatros

De Zwijndrechtse Christelijke korfbalvereniging Albatros begroette eind 2005 haar 500e lid en is daarmee inmiddels een grote korfbalvereniging. Medio 2005 verhuisde de club van het gras van Bakestein naar de nieuwe kunstgrasvelden en de sporthal van sportpark Develstein aan de Develsingel. Adres zaal en veld: Sportcomplex Develstein, Develsingel 7a, Zwijndrecht (telefoonnummer kantine: 078-6258708).
Er wordt bij Albatros van jong tot oud op allerlei niveaus gekorfbald. De allerjongsten leren spelenderwijs bij de welpen de beginselen van het spel. Bij de jeugd wordt het allemaal wat serieuzer. De volgende stap is de juniorengroep, gevolgd door de senioren. Bij Albatros wordt naast prestatiegericht korfbal ook recreatief korfbal gespeeld. Naast de op leeftijd gebaseerde groepen, kent Albatros een recreantenteam, een BBB-groep voor oud-korfballers en ouders en een team voor mensen met een verstandelijke beperking, het G-team.

Het bestuur 
De ckv Albatros wordt geleid door een bestuur, dat op democratische wijze is gekozen door de leden van de vereniging. Dit gebeurt in de ledenvergadering die minimaal eenmaal per jaar gehouden wordt. Voor bijzondere beslissingen wordt een extra ledenvergadering belegd. De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging kunnen opgevraagd worden bij het bestuur.

Lidmaatschap 
Opgave als lid van Albatros is voor een geheel verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Aanmeldingsformulieren zijn in de kantine beschikbaar en ook hier te downloaden
Bedanken kan alleen schriftelijk bij het secretariaat en slechts aan het eind van het seizoen. Indien men toch tussentijds wenst op te zeggen is men tot het einde van het seizoen contributie verschuldigd.

Contributie seizoen 2019-2020: 

De contributie bij onze vereniging bedraagt, met ingang van 1 november 2019:

 

per maand

Welpen €   4,85
Spelende leden t/m 10 jaar € 10,75
Spelende leden 11 t/m 14 jaar € 11,75
Spelende leden 15 t/m 17 jaar € 13,25
Spelende leden vanaf 18 jaar € 16,75
Midweek, alleen op veld spelen € 12,00
G-leden €   8,25
Recreanten/BBB alleen trainen €   8,25
Overige (rustende) leden €   6,50

Het seizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni. Wij maken uitsluitend gebruik van automatische incasso.
U bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling van het contributiegeld.

Het spelen van wedstrijden 
De ckv Albatros is een Christelijke vereniging en daarom worden de wedstrijden in de weekeinden alleen op zaterdag gespeeld, zowel op het veld als in de zaal. We trainen en spelen in de winterperiode voornamelijk in onze eigen hal, maar door ruimtegebrek wordt er ook in andere Zwijndrechtse sporthallen getraind en gespeeld. 
Korfbal wordt gespeeld op het veld en in de zaal. Er bestaan dus twee competities. De veldcompetitie is opgesplitst in twee perioden. De eerste helft van de veldcompetitie vindt plaats van augustus t/m oktober. De tweede helft van april t/m begin juni. De volledige zaalcompetitie wordt gespeeld van november t/m maart. 
De welpen spelen geen competitiewedstrijden. Zij trainen tijdens bovengenoemde perioden op zaterdagochtend op het veld of in de zaal.

Trainingen 
De trainingen van de teams bij Albatros vinden een of twee keer per week plaats, afhankelijk van het team. Deze zijn verplicht,  evenals de te spelen wedstrijden. Alleen met een dringende reden kan er afgeschreven worden.
De trainingstijden zijn afhankelijk van het team waarbij het lid is ingedeeld. De trainingstijden en trainingsdagen kunnen op het veld en in de zaal verschillen. Bij de diverse technische blokken kunt u informeren wanneer er getraind wordt door de diverse teams.

Sportkleding 
Om aan wedstrijden mee te kunnen doen, is het verplicht om allemaal in hetzelfde sporttenue te spelen. Bij Albatros is dit een wit shirt met rode accenten en een rode sportbroek voor de heren en een rood rokje voor de dames. Kunstgrasschoenen en zaalschoenen behoren ook tot de uitrusting van een korfballer.
De sportkleding kan worden aangeschaft bij Intersport Voorwinden, Dollard 1, WC Walburg in Zwijndrecht. Albatrosleden krijgen hier 10% korting op hun aankoop.
Regelmatig wordt ook tweedehands-kleding aangeboden en gevraagd. Hou hiervoor de publicaties op de website en in de kantine in de gaten.

Vervoer bij wedstrijden 
Bij de jeugd en juniorenwedstrijden wordt ervoor gezorgd dat het vervoer naar de wedstrijden op verantwoorde wijze plaats vindt. Over het algemeen wordt er per auto naar de wedstrijden gereden. Met name naar de ouders wordt dan het verzoek gedaan of zij per toerbeurt willen rijden. In alle gevallen zal er minstens een trainer/begeleider meegaan om het team te begeleiden.

Informatie overdracht 
De informatie die elk lid van de vereniging behoort te weten, zoals aanvang wedstrijden, competitiezaken, aankondiging activiteiten, bestuursmededelingen etc. wordt doorgegeven via de website www.ckvalbatros.nl. Albatros probeert het papierverbruik te beperken en daarom zal er slechts enkele keren per jaar een gedrukt exemplaar verschijnen.

Verzekering 
Alle leden zijn collectief verzekerd tegen eventuele ongevallen tijdens wedstrijden, het verblijf op het sportcomplex en gedurende de heen- en terugreis naar en van het complex in verband met wedstrijden en/of andere activiteiten georganiseerd door de vereniging, voor zover een eigen verzekering in voorkomende gevallen geen of onvoldoende dekking geeft. Tevens is er een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten ten behoeve van alle leden.

Vertrouwenspersoon

Binnen een grote vereniging als Albatros kunnen er altijd situaties voorkomen die moeilijk bespreekbaar zijn. Te denken valt aan pesterij, discriminatie en seksuele of andersoortige intimidatie, serieuze zaken die kunnen voorkomen tussen trainer en sporter, maar ook tussen leden onderling. Voor deze situaties zijn twee Albatrossers aanspreekpersoon en zij kunnen gebeld of gemaild worden door een ieder die er behoefte aan heeft. Inez van Herpen (06-11958308) en Hans van Veen (06-81140219) zijn ook te bereiken via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot 
Hopelijk geeft deze informatie u een duidelijk beeld van de spelregels en het reilen en zeilen bij de korfbalvereniging Albatros. Wij kunnen ons echter voorstellen dat er nog vragen zijn. U kunt via e-mail een vraag stellen aan Michelle Visser via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen met 078-6104240.