Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van ....Jasmijn Goud

penBedankt voor De Pen Max! 
Ik zal jullie vertellen hoe ik in aanraking ben gekomen met de gezelligste sportvereniging van Zwijndrecht. 
Voordat ik ben gaan korfballen heb ik eerst nog een aantal andere sporten gedaan. Eerst ben ik begonnen met turnen bij O&O en later dit gecombineerd met reddingszwemmen en paardrijden. Maar alle drie de sporten vond ik eigenlijk niet altijd zo gezellig en miste ik het gezamenlijke spelen. In mijn vrije tijd was ik namelijk altijd op het voetbalveldje aan het einde van de straat te vinden.

Ook op de basisschool deed ik dit altijd in de pauzes. Hierdoor wilde ik natuurlijk heel graag op voetbal. Helaas waren er toen nog geen meisjes teams in Zwijndrecht. Mijn zwager Arnold Klein (VVGZ-er) vertelde mijn zusje Rosanne en mij hoe leuk Albatros was. Omdat ik nog nooit mee gedaan had met schoolkorfbal wist ik eigenlijk niet wat korfbal voor sport was. Terwijl mijn buren Stefan en Lianne den Hoed al jaren op korfbal zaten, had ik geen idee wat zij op zaterdag deden. Samen met Lianne ben ik toen bij een wedstrijd van Stefan gaan kijken. Hij zat toen in C1 weet ik nog. Ik was gelijk verkocht en schreef me dat zelfde weekend nog in.

Ik begon in de C’tjes en heb toen 4 jaar gekorfbald met als hoogte punt B3 waarin Robert Zoutewelle en Matthijs van Joolingen onze trainers waren. We hebben toen heel veel leuke dingen gedaan, we zijn kampioen geworden en zijn zelfs een keer met z’n allen bij Peter van Beelen blijven slapen tijdens een filmnacht.

Na dit jaar heb ik er toch voor gekozen om bij ASWH te gaan voetballen. Hier stroomde ik binnen in het meidenteam MA1 en werd ik dat jaar 3e topscoorder van de hele A-jeugd. Een jaar later toen Stefan zijn verjaardag vierde en ik daar weer allemaal korfballers tegen kwam was dat toch wel heel gezellig. Aansluitend gingen we naar een korfbalfeest en vroeg Matthijs v. Joolingen en andere oud teamgenootjes of ik niet toch weer op korfbal wilde komen. Vanwege de altijd goede sfeer en gezelligheid bij Albatros heb ik toen toch besloten om te stoppen met voetbal.

Inmiddels korfbal ik al weer een jaar of 8 en speel ik in Albatros 4. Voetballen blijft leuk en doe ik af en toe graag een potje met Femke, Jesse, Thijs, Thomas en Koen of leer ik ze een trucje. Daarnaast doe ik ook veel vrijwilligerswerk voor de vereniging. Ik zit in de sponsorcommissie en ga mee op jeugdkamp als kampleider. Samen met Gaby Boom en Esther van Herpen proberen we het sponsoren binnen Albatros te vernieuwen en eenvoudiger te maken. Ook hopen we dat het werk van de sponsorcommissie steeds zichtbaarder gaat worden binnen de vereniging. Dit doen we samen met Max vd Pol, Chris Hagedoorn, Gert-Jan Heijwege en Johan Limberger. Maar het aller leukste vrijwilligerswerk blijft natuurlijk het jeugdkamp. Elk jaar proberen we het weer leuker te maken dan het vorige kamp, waardoor het altijd weer een uitdaging blijft om iets leuks te organiseren.

Nu ben ik aan het einde gekomen van mijn verhaal en kan ik je vertellen dat terugkeren naar Albatros de beste beslissing ooit is geweest. Naast dat ik met heel plezier sport bij Albatros heb ik ook Edward Zoutewelle leren kennen. En zijn wij voornemens om volgend jaar te trouwen.

Tot ziens in de kantine, op het veld of als supporter langs de lijn bij onze neefjes en nichtjes die ook allemaal korfballen. Ik geef de pen weer door aan een andere ‘Max’. Nu is de beurt aan jou Max Nunnikhoven.

Succes!