Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van .... Demi van der Tor

penNou, daar zit je dan. Heb je opeens de pen. Bedankt Fred! 
Ik heb een beetje zitten neuzen tussen alle pennen. Want wat moet je hier nou precies schrijven… Volgens mij is dat de vraag die iedereen stelt als ze de pen opeens voor hun neus geduwd krijgen. 
Ik zal beginnen met hoe het ooit is begonnen. Vroeger woonde de familie Verwater vlak naast ons. Na veel verhalen over de korfbal van het hele gezin, ben ik toch een keer mee gegaan. Het korfbalveld beviel mij wel, de sfeer, het spelletje, de club spraken mij (en natuurlijk toendertijd mijn ouders) erg aan.

Dit is waar het allemaal van start is gegaan, op het oude grasveld nog. Mijn eerste kampioenschap was in de W1. Verder kan ik me niet veel meer herinneren van deze periode, behalve de fietstocht met versierde fietsen naar het nieuwe veld.

In de inmiddels +/- 16 jaar dat ik hier speel, zijn er nog een aantal kampioenschappen geweest. Dit alleen op het nieuwe complex. Het spel zal me niet snel vervelen, maar wat nog een meerwaarde is van deze vereniging is de gezelligheid die er is. Want je hebt natuurlijk altijd je teamgenoten, maar je bouwt ook vriendschappen op! Hierdoor is het niet alleen een sport die je doet, maar ook een sociale activiteit! Het maakt de trainingen en wedstrijden nog net dat extra beetje leuker. En om niet te vergeten de gezelligheid voorafgaand en na afloop van de wedstrijden en trainingen.

Ook heb ik in de jaren altijd veel meegekregen van het vrijwilligerswerk in de club. Van jongs af aan deed ik al mee met de activiteiten die georganiseerd werden. Ik kan me nog wel een activiteit herinneren dat we eerst een enge film gingen kijken in de kantine, lekker op een luchtbedje of iets wat je had meegenomen, om vervolgens het Develpark in te moeten. Of de activiteit dat we met een hele grote groep naar Scheveningen gingen om daar een spel te doen.
Een ander goed voorbeeld hiervan is het onvergetelijk jeugdkamp die altijd werd en nog steeds wordt georganiseerd. Ik weet nog wel hoe erg ik in de B’tjes baalde dat ik het jaar erop niet meer mee mocht… Hoe leuk vond ik het dan ook dat Peter mij benaderde of ik misschien wilde helpen met het organiseren voor de activiteiten voor de aspiranten en senioren, namelijk BAAS! Met veel plezier en gezelligheid zetten wij de activiteiten in elkaar. Op deze manier vind ik het ook leuk om een steentje bij te dragen aan de club! Dit deed ik namelijk vroeger door middel van training geven, maar helaas is dat voor mij naast mijn studie en werk geen optie meer voorlopig.

Ik denk dat ik nu wel aan het einde ben gekomen van mijn korfbalhistorie. Dan is natuurlijk de grote vraag wie de pen nu gaat krijgen. Ik zal je vertellen dat deze keuze voor mij eigenlijk heel makkelijk was. Er was namelijk 1 mannelijke, met de geschikte leeftijd, teamgenoot aan het stuiteren dat ik de pen had gekregen. En Martijn Smeulers, aangezien jij het zo leuk vond dat ik hem kreeg, mag jij hem nu schrijven! Ik gok dat jij nog veel meer te vertellen hebt!

Demi van der Tor