Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van ....Frank Nunnikhoven

penHallo Albatrossers, Allereerst: Serieus Isis…. ”Ouwe mannetjes” en je kiest mij…
Ik vergeef het je direct, op jouw leeftijd vond ik 45 ook ernstig oud maar inmiddels is 45 natuurlijk het nieuwe 25! 25 is ongeveer de leeftijd waarop ik gestopt ben met korfballen omdat het niet te combineren was met mijn onregelmatige diensten in Den Haag en omstreken.
Hiervoor heb ik heel wat jeugdteams doorlopen en zelfs gekorfbald met een middenvak (drie vakken korfbal, jawel de ouwetjes weten dit nog). 

 

Wat mij nog is bijgebleven is de enorme gezelligheid rondom de wedstrijden maar ook de vele kampioenschappen waarvoor we knokten. (praatjesmaker hoor ik denken maar kijk eens bij de oude foto’s in de kantine waarop ik diverse malen met een bos bloemen te bewonderen ben hihi). De A, B, C enz jeugd teams heette in die tijd P (van Pupillen) en J (van junioren) onder andere. Ieder zaal seizoen werden er nieuwe teams gevormd omdat in de zaal geen middenvak was en dus vier spelers minder nodig waren per team. Hierdoor speelde ik vaak in meerdere teams per seizoen en dat vond ik eigenlijk wel leuk, in ieder team weer nieuwe extra vrienden. Mijn mooiste korfbal dag blijft het kampioenschap van zowel J1 als J2 achter elkaar hele wedstrijd meegespeeld en met beiden kampioen.

Ik heb nog een paar jaar geprobeerd nachtdiensten met korfbal te combineren in het achtste met een gave vriendengroep. Dit team stond beter bekend als het ‘ bier-team’ maar onderschat het niveau van een aantal net gestopte korfballers nooit toch?: Laura Barelds, Peter v Beelen, Hans v Veen, Nathalie Barten, Jacqueline Rietveld, Leon Euser, Leon Huizer, Simone de Waard, Bram Sonneveld, Sander v Lien en ik vergeet vast mensen, het is zo lang geleden.

Korfbal van nu is vele malen aantrekkelijker geworden bleek toen ik terugkwam met mijn zoon Thom (11 jaar D2) en inmiddels ook Max (7 jaar F5). Sneller dynamisch spel, met twee kleinere vakken helemaal leuk.
Thom kwam vanaf de hockey instromen bij de E’s van albatros en werd direct opgenomen in de groep. Hij had het gelijk naar zijn zin en ook het eerste albatroskamp was een enorm succes voor Thom.
Albatros was dus nog precies zoals ik het me herinnerde, een gezellige familie vereniging waar je de hele zaterdag op het veld kan spelen. Max zag het eerst niet zitten maar is nu niet meer uit het veld te slaan bij F5 en ook tussen de wedstrijden door schiet hij graag op de korf. Vorig jaar Max zijn eerste korfbalkamp en dat was gezien zijn coeliakie (mag absoluut geen gluten) best een uitdaging maar ook hier blijkt weer de enorme inzet van vrijwilligers bij Albatros die ook voor Max het kamp onvergetelijk maakten.

Vrijwilligers zijn er veel bij Albatros en zelf vind ik het ook leuk om wat te doen binnen de club.
De club kan alleen bestaan door de enthousiaste vrijwilligers en daarvan zijn er nooit genoeg.
Dit seizoen train en coach ik D2 met veel plezier en gooi, zodra mijn agenda het toelaat een balletje bij de BBB op woensdag.

Daarnaast train en coach ik het G-team. Bij het G team hebben we nu wel een tekort aan trainers/begeleiders. Volgend seizoen blijven Evelien en ik over als vaste krachten en Danny en Sanne als invallers. Gezien hun drukke agenda’s zou het heel fijn zijn als iemand na het lezen van dit stukje zich bij mij of Evelien meldt en vraagt naar informatie over het begeleiden van deze super G korfbal groep.
Iedereen die erover denkt maar verwacht dat het veel tijd kost kunnen we dan gelijk uit de droom helpen. Iedere hulp is welkom en korfbalkennis niet verreist. Om de week een woensdagavond ondersteunen van 19:30 tot 20:30 en paar keer per jaar rijden en begeleiden op zaterdag zou super zijn. (G team speelt ongeveer eens in de zes weken twee wedstrijden op zaterdag)

Pff ik klets iets makkelijker dan dat ik type merk ik nu.
De pen ga ik snel overdragen……. aan Belle van Maanen. Belle, ik heb nog met je vader gekorfbald en hij was de eerste die Thom opving bij Albatros toen we voor het eerst kwamen bij de ‘wen’ training. Ik mag de pen niet zomaar aan iemand geven want er moet zeker 15 jaar tussen zitten of zoiets dus dacht ik aan jou. Je speelt nu in ‘mijn‘ team dus extra leuk iets van jou te gaan lezen.