Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van ....Mark Buitendijk

penBeste Lezers, de Pen is via vele omzwervingen (en na lang ondergedoken te zijn geweest) uiteindelijk bij mij beland
Maar wat is er nu zo interessant aan mij om iets over te schrijven? Ik heb geen idee, dus dan beginnen we maar bij het begin van mijn korfbalcarrière. 
Ik ben rond mijn 14e met het korfballen bij Albatros in aanraking gekomen. Samen met vier basisschool vrienden heb ik een proeftraining gevolgd. Ik weet nog goed dat ik alles behalve zin had om hiernaartoe te gaan.

Maar door mijn vrienden ben ik toch overgehaald om mee te gaan en sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt! Wat had ik me er lelijk in vergist toen ik zei dat korfbal geen leuke sport zou zijn. Het grappige is ook dat mijn basisschool vrienden allemaal binnen 4 jaar gestopt zijn met korfballen en ik zelf inmiddels al 15 jaar op korfbal zit.

Naarmate ik ouder werd, vond ik het ook leuk om nog meer te doen voor de club. Ik ben toen overgehaald door een nieuwe korfbalvriend genaamd Martijn Smeulers om samen met hem training te gaan geven aan een A-team. Zo gezegd zo gedaan en ook de trainingen heb ik lange tijd met veel plezier samen met Martijn gegeven. Daarna zijn we elkaar als coaches geruime tijd uit het oog verloren. Albatros kampte toen met een groot tekort aan coaches ( en nu nog steeds) waardoor we genoodzaakt waren om op te splitsen. Toch vond ik het, na meer dan 10 jaar gecoacht te hebben, het wel eventjes genoeg en besloot ik om met het training geven te stoppen. Op dat moment belde Martijn mij smekend op of ik niet samen met mijn vriendin Nynke en hem toch het huidige B4 team wilde gaan coachen. Dit konden we natuurlijk niet weerstaan en zo werd mijn coach-carrière toch plotseling opnieuw leven ingeblazen. Wat was ik blij toen B4 in de allerlaatste zaalwedstrijd kampioen werd! En omdat ik opnieuw samen een team coachte met mijn allereerste collega-coach werd dit kampioenschap toch wel extra speciaal. Een leukere comeback kun je niet maken. B4 is weliswaar ontzettend druk, maar gelukkig is het ook nog een minstens net zo leuk en gezellig team om te coachen! Hun grootste krachtpunt is dat ze hard blijven doorvechten en niet snel opgeven waardoor ze steeds weer op een spannende manier terugkomen in de wedstrijd. Helaas heeft dit me wel heel veel grijze haren opgeleverd… Je moet er wat voor over hebben voor het kampioenschap.

Tussen het training geven en het zelf spelen (in het 6e senioren team) ben ik ook regelmatig te zien als scheidsrechter. Vooral de jeugd vind ik heel erg leuk om te fluiten, omdat je daarbij bijvoorbeeld de spelers kunt helpen de korfbalregels te leren door tijdens de wedstrijd uit te leggen welke overtredingen ze maken.

Mocht ik het coachen definitief een streep doorzetten, zal ik ongetwijfeld bij het fluiten meer aanwezig zijn. Ook hier kampen we nog steeds regelmatig tekort met scheidsrechters, terwijl ook dit onderdeel van korfbal ontzettend veel uitdagingen en plezier met zich mee kan brengen.

Inmiddels ben ik bijna 31 en kan nu toch wel zeggen dat ik minimaal de helft van mijn leven bij Albatros zit. En ik weet ook zeker dat ik, zolang ik er geen ernstige blessures aan overhoud, met ontzettend veel plezier nog wel eventjes zal blijven door korfballen bij Albatros!

Een leuk gevolg van het schrijven voor de Pen is dat je ook een nieuw slachtoffer mag uitkiezen… Bij deze draag ik de Pen graag over aan de grootste praatjesmaker van B4: Isis Schipper. Succes!