Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van ....Nicoline de Mooij

penDankjewel Kees voor het doorgeven van de Pen aan mij. Tijdens de training had Kees al een keer iets gezegd over de Pen, maar ik had geen flauw idee waar hij het over had. Hij had gezegd dat het meisje met de grootste mond de pen zou krijgen, dus ik maakte me daar niet zo druk om (had ik wel moeten doen), maar toen kreeg ik een appje van Kees waarin stond: ‘Nicoline weet jij dat je de pen hebt gekregen?’. Ik antwoordde: ‘Wat?’( ik wist nog steeds niet wat de Pen was). Kees zei: ‘Je moet een stukje schrijven voor de site’.

Ik weet nog steeds niet wat ik heb gedaan waarom ik de Pen heb, maar ik vind het heel leuk om eventjes te vertellen waarom ik op korfbal ben gekomen en hoe leuk ik het nu vind. Dus hier komt mijn stukje. 
In mijn hele leven (nog maar 15 jaar, maar dat terzijde), heb ik maar op 2 sporten gezeten. Voordat ik op korfbal ging zat ik op turnen bij O&O. Ik begon met turnen toen ik 4 was en begon met selectie turnen toen ik nog maar 5 was. Ik heb dus heel erg lang geturnd en heb het ook heel leuk gevonden. Maar toen ik ouder werd was mijn zus, Amber, die ook op turnen zat, gevallen tijdens een wedstrijd. Het was niet eens zo ernstig maar ik was zo geschrokken dat ik turnen heel eng begon te vinden. Ik vond het ook voordat mijn zus viel steeds enger om nieuwe dingen te leren, maar toen zij was gevallen was dat voor mij eigenlijk het punt dat ik wilde stoppen.
Het werd ook heel veel omdat ik 4 keer in de week 3 uur moest trainen. Toch ben ik nog een jaartje doorgegaan, omdat ik eigenlijk ook niet wist wat ik anders voor sport moest doen. Mijn broer Jack, zat toen al op korfbal en ik ging heel vaak kijken bij zijn wedstrijden. Ik heb korfbal altijd al een leuke sport gevonden en deed ook elk jaar mee met schoolkorfbal. Een andere sport die ik ook altijd heel leuk vond was atletiek.
Toen ik had besloten om te stoppen met turnen was ik 11 jaar. Eerst wilde ik op atletiek, maar dat is net zoals turnen een individuele sport en dan zou ik weer best vaak moeten trainen. Ik zat toen net in de overgang van de basisschool naar de middelbare school en wist niet hoe druk ik het zou krijgen met school. Daarom besloot ik om op korfbal te gaan en eerst mee te doen met de proeftrainingen. Die trainingen vond ik erg leuk. Ik begreep al heel veel van korfbal door mijn broer en dat was echt een voordeel voor mij.
Ik begon in D4 met als trainster Debora. In dat jaar was ik veel beter geworden, maar het was wel even wennen omdat ik voor het eerst in mijn leven op een teamsport zit. Daarna kwam ik in C4 met als trainsters Jasmijn en Suzanne. Daarna kwam ik in de C2 met als trainers Matthijs en Jasper. In dat jaar begon ik korfbal echt leuk te vinden, omdat het spel in de C2 er veel sneller en fanatieker aan toe ging. Ik heb ook heel veel geleerd van Matthijs en Jasper en doe nog steeds weleens de core-oefeningen die we elke week moesten doen. Toen ging ik natuurlijk naar de B’s, maar in het begin was het nog niet zeker of ik in de B1 of in de B2 zou komen. Dat vond ik heel spannend want ik wilde natuurlijk super graag in de B1 komen omdat ik daar zo hard voor had gewerkt. Gelukkig kwam ik in de B1 met als trainers Youri en Robin. In dat jaar ben ik voor het eerst met een team kampioen geworden en dat was natuurlijk heel leuk. Het was een heel leuk jaar en ik denk ook het leerzaamst.
Nu zit ik in de B1 en zit ik na bijna 5 jaar eindelijk bij mijn beste vriendin, Karlijn in het team. Toen ik op korfbal kwam zei ik tegen Karlijn dat ik hoopte dat we bij elkaar zouden komen, maar Karlijn zat toen al in heel hoog team en ik in het laagste dus ze zei dat dat niet zo snel zou gebeuren. Nu zit ik dan eindelijk bij je in het team en dat vind ik super super gezellig.

Ik vind korfbal heel leuk. Het fijne aan een teamsport vind ik dat je samen wint of samen verliest. Bij turnen als je verliest is het helemaal je eigen schuld, maar bij korfbal doe je het samen en dat vind ik heel leuk en dat geeft veel meer vertrouwen.

Iemand vinden om de Pen aan door te geven vond ik heel lastig, maar ik heb toch iemand gevonden. Ik geef de Pen door aan… John, de trainer van B2

Nicoline de Mooij