Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van ....Anneke Blokland

penStefan, bedankt voor het doorgeven van de Pen en voor het schrijven van het positieve stuk over Albatros
De schrik sloeg mij wel om het hart, waar moet je het zoal over hebben? Laat ik mij eerst even voorstellen, ik ben Anneke Blokland, de oudere leden kennen mij als Anneke Jongen. Alweer 26 jaar getrouwd met Willem en moeder van twee zoons, Victor en Boris. 
Ik ben lid geworden van Albatros op 10 jarige leeftijd (in 1971). Albatros was een kleine vereniging met enkele senioren- en enkele jeugdteams.

Er was eigenlijk geen team voor mij, ik was het jongste lid van de vereniging. We trainden op de grasmat op Bakestein en in de winter in een loods op het Veilingterrein. In die eerste tijd gingen we gezellig met de bus naar een toernooi. Wat me daarbij opviel was de stilte in de bus tijdens de terugreis. Zat ik tussen vier vrijende stelletjes!
Binnen enkele jaren werden er meer leeftijdgenoten lid van Albatros en kwam er groei in het aantal jeugdteams.
Er volgenden vele jaren van trainen en spelen. Later het deelnemen in commissies, het helpen achter de baren en het fluiten van wedstrijden.
Enkele memorabele hoogtepunten uit en het verleden zijn het 25 jarig jubileum van de vereniging en de uitbreiding van de kantine op Bakestein. Deze verbouwing werd mede gefinancierd door de opbrengst van een loterij, met als hoofdprijs een auto. Er moesten 1000 loten a 100 gulden per stuk verkocht worden. (De auto werd gewonnen door iemand zonder rijbewijs)
In de juniorentijd (nu A jeugd) deden we mee aan een toernooi in het buitenland. In het Duitse Unna kampeerden we op een schuine helling en bezochten we een heus bierfeest.
Later kwamen de oergezellige seniorenweekenden, die je niet wilde overslaan.
Uiteraard moet ik ook de vele kampioensfeesten, Oudejaars familiedagen, kerstgala’s en schoolkorfbaltoernooien noemen. In de oude kantine op Bakestein was de nieuwjaarsreceptie op 1 januari een druk bezochte receptie, waar we soms met een oliebol in de hand elkaar een gelukkig nieuwjaar wensten.

Later heb ik als moeder veel wedstrijden van mijn zoons gezien. Boris speelt nu in senioren 2.
De recreantengroep, waar ik de laatste 10 jaar deel van uit maakte, is met ingang van het nieuwe verenigingsjaar opgegaan in de BBB groep. Deze groep traint het gehele jaar door buiten op woensdagavond. Het doel is lekker draven en een balletje schieten, met na afloop een drankje en gezellig praatje in de kantine.

Terugkijkend op het lange lidmaatschap wil ik graag alle mensen bedanken die zich met veel overgave hebben in gezet voor de club en last but not least alle vrijwilligers die het nu mogelijk maken de club draaiende te houden. Albatros is een mooie sportieve vereniging met oog voor prestatie en gezelligheid!

De volgende Pen wil ik graag doorgeven aan Jeroen Pijl. Hij regelt oa de scheidsrechters voor jeugdwedstrijden en daar neem ik mijn petje voor af.