Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uit de pen van .....Evelien Los

penKarel, dankjewel! Toen ik, heel subtiel, van diverse mensen hoorde dat ik ‘De Pen’ had gekregen, kreeg ik toch een soort déjà vu!
Even in de archieven gedoken en ja hoor: bijna 20 jaar geleden heb ik ook een stukje geschreven voor deze rubriek. Ik heb destijds verteld hoe ik op mijn 13e bij Albatros terecht ben gekomen. Vervolgens heb ik de pen toen doorgegeven aan mijn vader Gerard Los. Natuurlijk kan ik deze rubriek niet schrijven zonder hem te noemen en te benadrukken dat ik zonder hem nooit lid van Albatros was geweest.

Toen hij, samen met vier andere enthousiastelingen, de club in 1954 oprichtte, had hij waarschijnlijk nooit durven dromen dat het zo’n grote en succesvolle vereniging zou worden. Het is alweer bijna 9 jaar geleden dat hij overleden is maar zijn naam zal altijd verbonden blijven aan ckv Albatros en ik ben nog steeds heel trots op hem!

De geschiedenis van Albatros staat uitgebreid op onze website dus daar ga ik verder niet op in. Ik wil nog wel even kwijt dat mijn ouders allebei met veel plezier gekorfbald hebben en daarna ook al hun kinderen: Jantine, Gerard, Annemarie en tenslotte dus ook ondergetekende. En ik weet dat we allemaal met een zeer goed gevoel terugkijken op onze korfbaltijd. Ik hoop van harte dat het voor de huidige leden ook zo werkt: het gevoel bij een club te horen, je vrienden daar te hebben en lekker samen te sporten en te feesten. Daar hoort wel bij dat je zelf ook in de club investeert want een vereniging kan natuurlijk alleen succesvol zijn door de inzet van haar leden. Helaas zie en hoor ik nog steeds om me heen dat teveel taken op te weinig mensen neerkomen. Op de ledenvergadering van 23 september was dat helaas ook weer goed merkbaar (door de lage opkomst) en hoorbaar. Maar ook dat is niets nieuws onder de zon want ik las in het stukje van Karel dat het in de beginperiode niet veel anders was en weet dat natuurlijk ook van de verhalen van mijn ouders. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel enthousiaste mensen die ontzettend veel voor onze vereniging betekenen!

Het grappige van de vorige pen (uit 1997!) was dat ik in dat stukje verwees naar een Open Dag voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels zijn we ruim 19 jaar verder en is het G-team binnen de vereniging een vanzelfsprekendheid. Ik heb het voorrecht om al die jaren dit team training te geven en heb gezien hoe alle spelers, ieder in hun eigen tempo en op hun eigen niveau, hebben leren korfballen. Het team is in de loop der jaren enorm veranderd, veel spelers zijn al heel lang lid maar er zijn natuurlijk ook spelers weggegaan en weer nieuwe bijgekomen. Meestal bleef het ledenaantal redelijk stabiel: gemiddeld tussen de 10 en 15 leden. Er is wel een periode geweest dat we meer dan 20 leden hadden en dat we overwogen hebben om twee teams te maken. Op dit moment hebben we 14 actieve leden, waarvan er 10 meedoen aan de competitie.
We hebben veel plezier met elkaar, op de training en tijdens de wedstrijden. De sfeer is meestal erg goed, ook tussen de G-teams onderling. Zaterdag was dat weer overduidelijk: Albatros had een speler tekort. Al snel speelde Inge, lid van Sporting Trigon, met ons mee. Niet veel later viel er nóg een speler bij ons uit en speelde Ed, van Velocitas, met ons mee. De tweede wedstrijd speelden er twee spelers van Nikantes met veel plezier ons mee. Na onze wedstrijd bleek Thor een speler tekort te hebben en voor we het wisten stond Nadine al in het veld om mee te spelen! Zo gaat het er in de G-competitie echt om dat iedereen lekker kan sporten. Wat overigens niet betekent dat we niet fanatiek zijn: natuurlijk willen we graag winnen en balen we ervan als we verloren hebben.
Binnen Albatros ben ik verder niet meer heel actief, al probeer ik af en toe nog een balletje mee te schieten met de BBB-groep. Via de website blijf ik natuurlijk wel alle ontwikkelingen volgen!

Ik wil ‘De Pen’ graag doorgeven aan iemand die op de trainingsavonden van het G-team vaak (beurtelings met Margreet) met veel plezier achter de bar staat: Ad Droogendijk. Ad, veel succes!

Evelien Los