Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Thomas van den Bosch nieuwe trainer Albatros 2

Thomas vdBoschHet is de technische commissie van Albatros gelukt een opvolger te vinden voor Vincent de Kreek
De huidige coach van Kinderdijk 2, de 26-jarige Thomas van den Bosch, zal binnenkort zijn handtekening zetten onder het contract van trainer/coach van Albatros 2. Na gesprekken met de technische mensen van Albatros lijkt de in Papendrecht woonachtige Van den Bosch qua profiel en spelstijl prima bij Albatros te passen. Ook de kennismaking met de spelers verliep naar wens waarna besloten is een verbintenis met hem aan te gaan.
De enthousiaste trainer stelt zich graag even voor. 

 Mijn naam is Thomas van den Bosch, bijna 27 jaar oud en volgend jaar de nieuwe trainer van Albatros 2. Ik woon in Papendrecht samen met mijn vriendin Simone en mijn dochtertje Naomi van 2 jaar oud. Doordeweeks werk ik als accountmanager bij een softwarebedrijf in Houten.

Mijn gehele korfbalverleden heeft zich afgespeeld bij CKC Kinderdijk. Daar heb ik alle jeugdploegen doorlopen en ben ik 3 jaar geleden gestopt als selectiespeler. Als korfballer was ik het beste te omschrijven als de speler waarbij het lichaam lastig kon uitvoeren wat het hoofd wilde. En als na een aantal jaar dat pijnlijke besef komt, is de stap naar trainer een logische.

Ik ben eigenlijk altijd al actief geweest als jeugdtrainer, maar het echte plezier heb ik gekregen toen ik de C1 onder mijn hoede kreeg. Met ‘dynamisch korfbal’ in opkomst mocht ik hiermee experimenteren en (gelukkig) met succes. Ik kwam erachter dat mijn directe en soms wat lompe manier van communiceren beter past bij een hogere leeftijdscategorie en besloot de stap via de junioren naar de senioren te maken. Inmiddels stopte ik met korfbal en werd mij de vraag gesteld om het tweede te trainen. Best spannend, maar gelukkig mocht ik twee keer kampioen worden in mijn eerste jaar.

Als trainer probeer ik altijd de spelers en de groep zoveel mogelijk handvatten te bieden om attractief en ‘dynamisch’ korfbal te spelen. Bij Albatros hoop ik het werk van Vincent door te zetten en met deze groep moet de stap naar de overgangsklasse zo snel mogelijk gemaakt worden.

We wensen Thomas natuurlijk veel plezier en succes bij Albatros. Opmerkelijke bijkomstigheid is dat Vincent de Kreek de overstap maakt naar Kinderdijk 2 en daar komend seizoen weer gaat samenwerken met de bij Kinderdijk teruggekeerde en ook bij Albatros bekende Steven de Graaf.