Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Jeugdtalenten Albatros geselecteerd

rtcHet jaar 2020 is goed begonnen voor Albatros
In het nieuwe jaar zijn er weer selectietrainingen geweest voor het Regionale Talenten Centrum (RTC) onder de 15 jaar en onder de 17 jaar. Voor RTC Dordrecht U15 zijn namens Albatros Jesse Lommers, Merijn Stoop en Jasmijn Roodenburg geselecteerd. Voor RTC Zuid-West U17 is Jorien Jordaan gekozen in de selectie. 
Albatros levert al enige jaren spelers voor RTC Dordrecht onder 15 (RTC U15) en eerder ook voor het RTC U13. Zo zijn onder andere Damian, Marèl, Merijn, Anouk, Femke en Rick onderdeel geweest van een RTC-team.

Merijn heeft met RTC U13 in 2018 de korfbalchallenge gewonnen. Inmiddels is het RTC U13 opgeheven en is het vanaf onder 15 jaar mogelijk om in een RTC te spelen. Het RTC U15 bestaat uit talenten in de regio Dordrecht en RTC U17 is vanuit een grotere omgeving, namelijk heel Zuid-West (dit is inclusief Zeeland).
Jasmijn Jesse Merijn

We stellen de talenten uit RTC U15 even aan u voor.
Jesse: “ik ben Jesse Lommers 13 jaar oud, ik zit op Develstein en in C1.”
Merijn: “ik ben Merijn en ik ben 13 jaar en ik zit in de C1. In mijn vrije tijd game ik en ik ga ook naar school, op Develstein.”
Jasmijn: “ik ben Jasmijn Roodenburg en ik zit ook in Albatros C1, ik ben 26 januari 13 jaar geworden en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om iets te doen met vrienden en ik zit in de eerste op Develstein.”

Vanaf welke leeftijd en hoe zijn jullie met korfballen begonnen?
Jesse: “Sinds mijn 3e zit ik op korfbal, door mijn vader.”
Merijn: “Toen ik 7 was ging ik op korfbal in F2, door Belle en Lars. Die woonden bij mij in de buurt en die zitten er ook op.”
Jasmijn: “Ik zit er vanaf mijn 9e op, ongeveer 4 jaar. Ik ben begonnen in E8. Ik kwam op korfbal door mijn nichten, die spelen bij Sporting Delta. Ik was op zoek naar een sport en ik wilde graag een teamsport doen. Ik ben met mijn opa naar een wedstrijd van mijn nichten geweest en toen vond ik het wel leuk.”

Hoe gaat het met C1?
Merijn: “In C1 gaat het fantastisch goed. We gingen voor de derde plek, maar we staan nog eerste. We hopen wel dat we kampioen worden en dat we naar het NK gaan.” Aanstaande zaterdag 8 februari speelt C1 een uitwedstrijd tegen een geduchte concurrent, Nieuwerkerk. Als deze wedstrijd gewonnen wordt, is dit een prima stap in de richting van een kampioenschap en dus deelname aan het Nederlands Kampioenschap Hoofdklasse C.

Jasmijn: “Anniek en Margreet hebben ons aangemeld bij het RTC. We gingen samen met Sofie naar de trainingen. We hebben vier selectietrainingen gehad en toen hoorden we dat wij door zijn.”

Hoe vond je het om mee doen aan de selectietrainingen van het RTC? Jesse: “Super spannend. Je moet het natuurlijk niet verknallen. Na de eerste training werd ik wel wat zekerder.” Jasmijn: “Ik vond het wel heel spannend hoor. Allemaal van die goeie kinderen en ik was bang dat ik niet mee zou kunnen in de training.” Merijn: “Ik voelde me al helemaal thuis, omdat ik al kinderen ken. Twee jaar geleden heb ik met onder 13 de korfbalchallenge gewonnen en die kinderen zag ik weer. Ik kende iedereen al.”

Wat deed je toen je hoorde dat je in het team zat? Jesse: “Ik was wel blij. Ik zat bij het eerste een wedstrijd te kijken en kon niet te hard schreeuwen, maar ik heb wel een vreugdedansje gedaan. Merijn en Jasmijn appten mij tegelijkertijd.” Merijn: “Ik zat op de bank en toen riep ik ‘YES!’ en ging Jasmijn en Jesse appen. Maar Jasmijn was eerder.” Jasmijn: ”Mijn vader vertelde het en toen was ik heel blij. En toen ging ik Merijn en Jesse appen dat we door waren. Toen zei mijn vader dat ik toch niet door was, maar dat was een grap... Ik vond het alleen niet zo leuk.”

Wat verwacht je van RTC?
Jasmijn: “Ik wil wel verbeteren in mijn spel. Ik denk dat het wel goed gaat.”
Merijn: “Ik hoop dat we het goed doen op de korfbalchallenge en hem winnen. Ik wil vooral graag van Friesland winnen, want zij zijn onze rivaal.”
Jesse: “Gewoon, proberen de toernooien en de challenge te winnen. “

Hebben jullie nog een soort bijgeloof voor de wedstrijd?
Merijn en Jesse: “Ik heb altijd dezelfde sokken.” Merijn: “Dat geeft een goed gevoel, we hebben nog niet verloren met die sokken.” Jesse: “Ik trek ze ook aan omdat ze lekker zitten.”
Jasmijn: “Ik heb van die rechter- en linkersokken. Waar een ‘L’ en een ‘R’ op staat. Ik ben heel vaak mijn rechtersok kwijt. Toen deed ik mijn linkersok binnenste buiten aan, dus dat doe ik nu altijd en tijdens de training heb ik vaak mijn linkersokken aan. En we spelen altijd met onze eigen goeie bal als we thuis spelen.”

Jorien

Voor RTC Zuid-West U17 is ons 14-jarige talent Jorien Jordaan uit meer dan 50 aanmeldingen geselecteerd. Jorien zit sinds de F-jes op korfbal en speelt in B1. Hij is net hersteld van een nare blessure. Gelukkig gaat het weer goed en heeft Jorien goed kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Namens Albatros hebben alle spelers uit B1 meegedaan aan een selectietraining en hebben zij een poging kunnen doen om zo goed mogelijk te laten zien wat ze aan talent hebben. De concurrentie was niet mis, korfballers van Fortis, Ado, Maassluis, PKC en nog veel meer andere verenigingen uit de regio Zuid-West streden om een plekje in de selectie RTC U17.

Wat was je reactie toen je hoorde dat je erbij zat? Jorien: “Ik was net thuis uit school en toen kreeg ik een appje van mijn moeder… ‘zit je klaar…? Je zit erin…!’ Toen was ik wel blij en ik was opgelucht, want je zit wel met die druk dat je erin wil. Dan hoor je dat je erin zit, dat lucht toch wel op.”

Jorien: “De eerste training was goed. Ik speelde toen wel veel en de schoten gingen goed. De tweede training zat ik er veel uit en toen gingen mijn schoten minder. Omdat ik er veel uit zat, ging ik wel twijfelen. De concurrentie was goed. Er zaten ook mensen bij die er vorig jaar al bij zaten. Ik moest gelijk tegen Jelle, die is heel goed en zat er vorig jaar ook in. Daarna moest ik tegen bekenden van PKC.”

Hoe vind je de selectie van RTC U17? Jorien: “De selectie die er nu is: heel gezellig, ik ken één jongen nog niet, maar verder wel. Na 1 training compleet is het al gezellig. Er zitten wel goeie heren bij, er moeten er na een toernooi nog twee jongens afvallen. Je hebt wat lange heren en wat kleinere heren die snel zijn, daar gaan ze nog keuze uit maken.”

Wat is je verwachting van RTC U17? Jorien: “Ik denk dat de trainingen er fel aan toe gaan omdat er nog mensen moeten afvallen. Iedereen wil vechten voor zijn plekje, want niemand is zeker. En als het toernooi is geweest en er is gekozen dat er iets minder strijd is onderling. Ik had nog wel verwacht dat Damian er in zou zitten. Thomas speelde tijdens de trainingen ook heel goed. Voor volgend jaar zijn er zeker wel kansen voor Albatrossers.”

Namens Albatros wensen we Jorien, Jesse, Merijn en Jasmijn veel succes en plezier bij de trainingen en wedstrijden van het RTC. Via de nieuwsbrief en sociale media laten we weten wanneer er wedstrijden zijn, zodat Albatrossers de talenten live in actie kunnen zien en aan kunnen moedigen.