Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Albatros wint Klinktoernooi

Klink kleinDe selectie van Albatros heeft de vijfde editie van het Klinktoernooi gewonnen
Na twee jaar Merwede prijkt nu weer de naam van de organiserende korfbalclub op de grote wisselbeker. 
Al vóór de avondwedstrijden was bekend dat de titelhouder onttroond was, want Kinderdijk versloeg de Sliedrechtse Alblasserwaardcollega met 24-20. Een uur eerder had de thuisploeg alle moeite met de Belgische Topleagueclub Sikopi die Albatros tot 16-16 kon bijbenen.

Toen Albatros in de laatste tien minuten nog een keer aanzette was het Antwerpse verzet gebroken en via de 27-19 overwinning werd de finale bereikt.
De wedstrijd om de 3e plaats tussen Merwede en Sikopi was van een minder niveau dan de middagwedstrijden. Beide ploegen hadden last van de warmte in de Develsteinhal en waren scorend duidelijk veel minder. Merwede trok met 8-14 aan het langste eind en mocht zich troosten met de cheque voor de derde plaats.

De finale tussen Albatros en Kinderdijk ging om 20.15 uur van start onder leiding van scheidsrechter Stephan Goudriaan. De zaal was goed gevuld en de jeugdige Albatrossupporters maakten er met veel kabaal en gezang een mooi feestje van. Albatros nam een 4-0 voorsprong maar zag Kinderdijk bij rust toch weer aanhaken. Vijf minuten voor het eind van de tweede twintig minuten zuivere speeltijd was de pijp bij Kinderdijk leeg en had Albatros met veel scorende pionnen de wedstrijd in de pocket.
Voorzitter Max van de Pol bedankte de organisatie, de officials, de deelnemers en hoofdsponsor Klink voor een prachtige zaterdag en reikte de cheques uit aan de aanvoerders. Het applaus van het publiek was het beginsignaal voor de gezellige feestavond waarbij met name de Albatrossers menigmaal konden klinken op de goede afloop.