Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Reglements- en spelregelwijzigingen

Afb schemaHet KNKV heeft ons gemaild met wat wijzigingen 
Op 19 juli hebben de clubs een overzicht van alle relevante reglementswijzigingen en wijzigingen in bestuursbesluiten ontvangen. In de versie van Raadsbesluit 3.03 zoals meegezonden bij deze wijzigingen is bij de A-jeugd nog ten onrechte de regel opgenomen dat er bij de A-jeugd maximaal 1x terug gewisseld mag worden. Dit is onjuist. Overal in het breedtekorfbal mogen spelers onbeperkt worden vervangen en terug gewisseld. In het formele artikel op de website staat het wel juist vermeld.

Spelregelwijzigingen:
Er zijn geen formele spelregelwijzigingen maar begin augustus zijn er wel twee zogenaamde aanwijzingen vanuit de spelregelcommissie van het IKF verspreid. Deze hebben betrekking op het wel/niet geven van voordeel en het wel/niet vertragen van het spel en je vindt ze hier. 

Spelers niet meer automatisch op spelersopgave DWF:
De afgelopen jaren werden spelers die in de teamopgave in Sportlink Club een vinkje bij "op DWF" automatisch ingeladen in de opstellingen (spelersopgave) in het DWF. Vanaf dit seizoen is dat niet meer het geval. Elke speler zal handmatig toegevoegd moeten worden. 
We beseffen ons terdege dat dit qua gebruikersgemak niet ideaal is, echter zit er ook een bewuste keuze achter. De data over het afgelopen seizoen geven aan dat met name in het breedtekorfbal teams veelal met dezelfde 4 of 8 spelers gespeeld hebben volgens het DWF. In onze ogen is dat niet realistisch.
In de nabije toekomst willen we de opgave voor teams voor de competitie verplaatsen van de A2-formulieren naar Sportlink Club. Dit zal voor de verenigingen beduidend meer gebruikersgemak opleveren. Echter is voor ons essentieel dat we weten wie waar in gespeeld heeft in de voorgaande competities voor het berekenen van de puntenscores in het breedtekorfbal. Dit willen we dan doen via de gegevens vanuit het DWF, maar moeten deze wel betrouwbaar zijn.
Dus naast de oproep aan coaches en scheidsrechters om te zorgen voor een juiste registratie van spelers, reserves en de doorgevoerde wissels in de app van het DWF "dwingen" we het op deze manier ook iets meer af.

Tijdig koppelen van spelers/coaches aan teams
Spelers en coaches moeten nog wel gewoon in Sportlink Club aan het team gekoppeld zijn. Dat is noodzakelijk om de handelingen rondom het DWF te kunnen doen. Bijkomend voordeel is dat iedereen die gekoppeld is aan team programma in de app ziet, en via pushberichten van eventuele wijzigingen op de hoogte wordt gebracht.
Wedstrijden kunnen 7 dagen voor de speeldag geopend worden. Wijzigingen die daarna in Sportlink Club doorgevoerd worden, hebben geen invloed op die betreffende wedstrijd. Iemand krijgt dus geen pushberichten van de eerstvolgende wedstrijd, maar belangrijker, kan geen handelingen verrichten in het DWF voor de betreffende wedstrijd.

Competitieleidraad
Echt grote wijzigingen zijn er dit jaar niet in de competitieleidraad. Een aantal zaken zijn iets verduidelijkt. De enige inhoudelijke wijziging is dat standaardteams in de veldcompetitie niet meer aan een vaste aanvangstijd zijn gebonden, maar dat ze een aanvangstijd tussen 13.00 en 19.00 uur mogen kiezen.