Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Het seizoen van B1 (vervolg)

B1 kampioenVoorafgaand aan het seizoen hadden we als team de doelstelling om te promoveren naar de hoofdklasse
Dit was een ambitieuze doelstelling en we waren er van overtuigd dat we de kwaliteit hadden om deze doelstelling te behalen, mits we geen zware blessures zouden oplopen. Dat laatste gebeurde wel Damian (3x zelfs), Thomas, Lisette, Marèl en Anouk hadden allemaal enkelblessures en hebben meerdere wedstrijden gemist. Ondanks die blessures haalden we in 24 competitie wedstrijden (zaal en veld) 44 punten, scoorden we 429 doelpunten en kregen we er slecht 211 tegen.

 

Na de promotie in de zaalcompetitie en de 4e plaats op het Eindtoernooi (NK) 1e klasse B begon het laatste deel van onze missie. Het kampioenschap en de promotie in de voorjaarscompetitie veld. De poule indeling was pittig. TOP(A), Tilburg en Korbis waren allemaal oude bekenden. TOP(A) hadden we al twee keer ontmoet. De bekerwedstrijd, die we incompleet speelden, verloren we met 13-11, maar op het Eindtoernooi (NK) in de zaal hadden we hen met 10-7 verslagen. KV Tilburg hadden we in een oefenwedstrijd in de zaal verslagen en Korbis hadden we al vier keer eerder getroffen en leek op voorhand de zwakste van de poule. Tilburg en TOP(A) leken door hun resultaten in de zaal aan elkaar gewaagd.

We begonnen met een thuiswedstrijd tegen KV Tilburg die we ruim wonnen (20-10). Ook de uitwedstrijd tegen Korbis werd gewonnen (15-21). Na twee wedstrijden hadden TOP(A) en wij beide 4 punten. De twee wedstrijden tegen TOP(A) moesten dus de beslissing gaan brengen. De thuiswedstrijd wonnen we met 15-8 en een week later wonnen we met 9-18 in Arnemuiden en kon alleen Tilburg nog langszij komen, maar dit leek op voorhand bijna onmogelijk. De donderdag voor Pinksteren speelden we in Tilburg en met een 15-19 overwinning behaalden we ons derde kampioenschap van het seizoen en dwongen we de felbegeerde promotie af en verdienden we een ticket voor het NK. Onze laatste wedstrijd tegen Korbis ging helaas met 12-13 verloren.

Afgelopen zaterdag stond in Tilburg het Eindtoernooi (NK) 1e klasse B op het programma. We zaten ingedeeld in een poule met HKV/Ons Eibernest, Drachten/Van der Wiel en Woudenberg. We kenden HKV/Ons Eibernest nog. Zij hadden ons in de voorbereiding op de najaarscompetitie op een nederlaag getrakteerd. Woudenberg had in de zaal ook het Eindtoernooi (NK) 1e klasse gespeeld en was daardoor ook enigszins bekend. Drachten was de grote onbekende.

We begonnen het toernooi tegen HKV/Ons Eibernest. We speelden onze beste wedstrijd van het toernooi, maar wisten helaas net niet te winnen. Na 30 minuten verloren we nipt met 7-6. We hadden 35 minuten de tijd om ons te herpakken tegen Drachten/Van der Wiel dat van Woudenberg had gewonnen (8-11). We kwamen snel op een ruime achterstand maar vochten ons als leeuwen terug en sleepten er een gelijkspel (8-8) uit. HKV/Ons Eibernest won ruim van Woudenberg (7-14). We konden geen eerste meer worden, maar een overwinning van HKV/Ons Eibernest op Drachten/Van der Wiel en een overwinning van ons op Woudenberg kon, mits we aan ons doelsaldo werkten, alsnog een plaats in de troostfinale opleveren. Bij verlies resteerde een wedstrijd om de 7e plaats. De wedstrijd tegen Woudenberg begon flitsend. Heel snel pakten we een 0-3 voorsprong die we echter weer kwijt raakten. Woudenberg kwam met 4 doelpunten voor. Uiteindelijk toonden we in deze wedstrijd ook weer veerkracht en sloten we de poule af met een 9-10 overwinning. Aangezien HKV/Ons Eibernest met 7-4 van Drachten won moesten we rekenen. We hadden evenveel punten als Drachten (3), het zelfde doelsaldo (0). Wel hadden we één doelpunt meer gescoord (24 om 23) en dus waren wij tweede in de poule en hadden we 20 minuten de tijd om ons op te laden voor de wedstrijd tegen Tiel’72. We kenden Tiel’72 al. We troffen ze op het Eindtoernooi in de zaal ook en hadden toen veel moeite met een heel zuivere schutter en de lengte van de heren. In het begin van de wedstrijd ging het onder zware omstandigheden gelijk op maar uiteindelijk sloeg Tiel’72 een gaatje en won met 10-6. Na de vierde plaats op het Eindtoernooi (NK) in Harderwijk behaalden we nu ook de vierde plaats. Een prestatie waar we trots op mogen zijn. We horen bij de best 4 ploegen van Nederland in de eerste klasse.

Wij kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen. Thijmen, Lisette en Anouk gaan helaas naar de A. Damian, Jorien, Thomas, Daphne en Marèl gaan volgend jaar samen met de huidige C1 spelers Rick, Anouk en Femke het avontuur aan in de Hoofdklasse.

B1 bestaande uit Damian, Jorien, Thijmen, Thomas, Anouk, Daphne, Lisette, Marèl en de coaches Caroline en Kees willen alle invallers, reserves, sponsoren, supporters en één ieder die we vergeten zijn bedanken voor jullie steun in het afgelopen seizoen! Speciale dank gaat uit naar verzorgster Esther en buschauffeur Michel.