Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Het NK door de ogen van B1

B1 Harderwijk 3Zaterdag 6 april stond al weken in onze agenda’s genoteerd en nadat we op 16 maart in een duel onze directe concurent IJsselvogels versloegen en we ons kampioen mochten noemen begonnen de voorbereidingen op het NK in Harderwijk.

In de loop van de weken werden er meer en meer tegenstanders bekend. Onze poule bestond uit Apeldoorn B1, TOP(A) B1 en Tiel’72 B1. De andere poule bestond uit de grote favoriet ONDO B1, Velocitas B1, KV Heerenveen B1 en Woudenberg B1.

 

Eindelijk was het zaterdag 6 april. De wekkers stonden gesteld en om half acht waren alle spelers en begeleiders in de kantine aanwezig voor een gezamenlijk ontbijt. De sfeer was goed en ontspannen en we genoten van de broodjes met beleg, de gekookte eieren en het fruit. Dank aan de moeders van Linda en Anouk B. voor de broodjes, het fruit en de eieren. We werden tijdens het ontbijt verrast door voorzitter Max die ons succes kwam wensen. Na het ontbijt konden we onze tassen in de bus zetten en namen we als ploeg plaats in de bus, waarna de ouders, familieleden en supporters volgden.

De 80-persoons bus, met onze eigen Michel als chauffeur, vertrok om stipt half negen naar Sporthal De Sypel in Harderwijk. Toen we om 10 uur in Harderwijk arriveerden was het al een drukte van belang in de sporthal. Wij hadden nog een half uur de tijd om ons in de ons toegewezen kleedkamer voor te bereiden op de ploegenpresentatie en de wedstrijden.

Om half elf begon de ploegpresentatie en het was fantastisch te zien hoeveel in het rood en wit supporters op de tribunes aanwezig waren. Daarna terug naar onze kleedkamer. De nadruk tijdens het toernooi lag op ontspannen en vrijuit spelen en vooral genieten van het feit dat we hier aanwezig waren.

Onze eerste wedstrijd speelden we in zaal 2, die volhing met Albatros spandoeken en gevuld was met het grote Albatros legioen. We begonnen we heel nerveus en onze tegenstander Apeldoorn nam een 0-3 voorsprong. Gelukkig wisten we vlak voor het rustsignaal de 1-3 te scoren. De tweede helft trokken we het initiatief naar ons toe en bogen we de achterstand om in een 6-3 voorsprong om uiteindelijk onze eerste wedstrijd met 6-4 te winnen. Na deze wedstrijd gingen we snel naar onze kleedkamer om te herstellen en de inwendige mens te versterken. Na een korte wedstrijdbespreking gingen we terug naar hal 2 om ons voor te bereiden op onze tweede wedstrijd van het toernooi.

De tweede wedstrijd speelden we tegen de TOP(A). En laat dat nu net de enige tegenstander zijn waar we dit seizoen van hadden verloren. In de bekerwedstrijd gingen we in het najaar, na een gelijk opgaande strijd, in de laatste minuten met 13-11 onderuit. Deze wedstrijd werd onze revanche en we wonnen met 10-7.

De laatste poulewedstrijd moesten we tegen Tiel’72. Tiel had, net als wij in dit toernooi nog niet verloren en de winnaar zou zich plaatsen voor de finale. Helaas liet ons schot ons in de steek en wist Tiel’72 wel veel te scoren. De einduitslag 7-14. Pechvogel Anouk Willemstein, die vlak voor het NK een enkelblessure opliep kon in deze wedstrijd nog twee minuten meespelen.

Na deze domper moesten we 10 minuten later al weer aan de bak in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen de sterke veld-hoofdklasser Velocitas. De voorbereidingstijd was kort en gelukkig liep het schema wat uit. Bij de meesten van ons was de pijp leeg en we liepen tegen onze tweede verliespartij aan: 11-4. Ook in deze wedstrijd was de support van de Albatros familie weer fantastisch. Confetti, de liedjes en de aanmoedigingen hielpen er ons op moeilijke momenten echt doorheen.

Na de prijsuitreiking togen we met de bus terug naar Zwijndrecht en kwam het besef dat we toch maar bij de beste 4 ploegen in de eerste klasse horen en werd het een klein feestje in de bus.

We sloten gezamenlijk de dag af in de kantine met een toespraak van Roeland namens het bestuur, patat en snacks en de livestream van de wedstrijd LDODK tegen PKC.

Namens de spelers en trainers van B1 willen een aantal mensen bedanken:

De invallers en reserves zowel in de competitie als op het NK. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen.

Esther en Marcella, jullie hebben ons fantastisch verzorgd met mandarijntjes, Dextro, gevulde bidons en marsen.

Michel voor het rijden van de bus en de bus sponsoren Hoogendoorn transport, DKL accountants, Meesterwerk, Verhoeven Schildersbedrijf, Van Rietschoten Bouw, rumbos.nl en Ingenieursbureau Klink.

Last but not least bedanken we de in grote getale aanwezige supporters. Jullie steun was fantastisch!

Ons seizoen is nog niet afgelopen. Er rest nog één doel en dat is het kampioenschap op het veld en daarmee plaatsing voor de hoofdklasse en deelname aan het NK 1e klasse op het veld. We hopen dat jullie ons ook daarbij blijven steunen.