Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uitslagen zaterdag 9 maart

Afb uitslagenDe seniorenselectie van Albatros heeft in Goes vier belangrijke punten bij elkaar geknokt
Door de winst op de selectie van Tjoba blijft Albatros 2 in de race om de titel en klimt het eerste team op naar een vijfde plaats.
Albatros 2 zag een kleine voorsprong bij rust in de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het plots met scherp schietende en constant achter verdedigende Tjoba 2 kwam zelfs met 19-14 voor en er leek een eind te komen aan de titelaspiraties van de Zwijndrechtse ploeg.

Met nog zes minuten op de klok hervond de ploeg van Vincent de Kreek zich. Stan en Steffi hadden een prima invalbeurt, scoorden beiden nuttige treffers en het was uiteindelijk aan man of the match Michiel om de wedstrijd te beslissen. Met een ultieme actie werd de bal na een jammerlijk gemiste strafworp heroverd en de hieruit volgende vrije bal betekende zijn 8e, de winnende 20e treffer en twee belangrijke punten voor het opgeluchte tweede.
Albatros 1 leefde intens mee met haar trainingsmaatjes maar moest snel de knop omzetten voor de eigen wedstrijd tegen het voor de laatste kans spelende Tjoba. Albatros kwam in sporthal Omnium met 0-1 voor, maar scoorde vervolgens tien minuten niet en stond toen met 6-1 achter. Vanaf 7-5 ging Albatros beter spelen, coach Rutger nam een time-out, wisselde tactisch sterk en bij rust was het gat gedicht (9-9). In de tweede helft leek Albatros door te kunnen drukken, maar de thuisploeg kwam telkens via de makkelijk scorende dames terug. Bij 16-16 braken de laatste zes minuten aan waarin Albatros meer energie en wil om te winnen aan de dag legde. Er werd door Boris en Koen stevig gerebound en daardoor konden ook invallers Simone en Michiel scorend hun stempel op de wedstrijd drukken. De thriller werd uiteindelijk met 18-21 gewonnen maar Albatros verloor zaterdag wel Kristie en Mariska met mogelijk vervelende blessures. Concurrent RWA pakte ook weer een punt, maar Albatros gaat door deze winst wel over Maassluis heen.
Albatros 3, 4 en 5 wonnen zaterdag ook. Het 3e scoorde evenredig verdeeld over de dames en de heren en won in een verdedigend goede wedstrijd met 16-11 van Fortis 3. Het 4e speelde zonder reserves bij ONDO 3 in Middelburg en stond bij rust met 10-8 achter. In de tweede helft werden de gasten van afstand zuiverder en de thuisploeg zakte weg. Met zes treffers van Dennis werd de wedstrijd tegen de Zeeuwen keurig met 14-18 gewonnen. Het 5e rolde Olympia 2 in Spijkenisse met 10-29 op en zag met name Stefan en Wouter lekker scoren. Concurrent Ten Donck 2 verloor waardoor Albatros de koppositie nu echt nadert.
Bij de jeugd waren met name de E- en F-teams goed op dreef. E4, E5 en E7 wonnen hun wedstrijd waarbij het laatstgenoemde team binnenkort het kampioenschap gaat vieren. F1, F3, F4 en F5 wonnen ook waarbij F1 de meeste treffers maakte in de met 7-21 gewonnen wedstrijd bij Oranje Wit F3. F3 verraste GKV F1 met een prima partij en won met 8-11, F4 versloeg Movado F2 met 4-6 en F5 klopte in een heuse thriller PKC F6 met 7-6.
De overige winstpartijen kwamen dit weekend op naam van senioren 6, A2, B1 en D1. Het zesde versloeg NIO 4 met 14-19 en doet nog mee om de titel. A2 maakte vrijdagavond een 7-2 achterstand bij rust helemaal goed en won met 13-14 van Merwede A3. B1 maakte geen fout tegen Korbis B1 (17-11) en kan zaterdag de titel en de promotie gaan pakken. D1 versloeg Sporting Delta D1 met 11-13 en blijft op koers voor de tweede plaats.
C1 redde het in Bennekom niet tegen DVO C1 (14-8), C2 verloor van koploper OZC C1, maar D2 pakte dankzij de 10-10 gelijkmakende treffer van Liejèn een punt tegen Merwede D1. Het G-team speelde twee prima wedstrijden, maar verloor in Leiden twee keer met 2-0.