Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Maart roert haar staart, vier spannende weken voor de boeg

14-korfballWe gaan in maart nog vier spannende zaalweken tegemoet waarin de beslissingen in de diverse korfbalpoules zullen vallen
We verwachten niet heel veel zaalkampioenen, want na de succesvolle veldcompetitie zijn veel jeugdploegen hoger ingedeeld en hebben we duidelijk meer uitdagingen gekregen. 
De indeling wordt voor een groot deel bepaald door de puntenscore die toegekend wordt aan de teams. Hoe werkt de puntenscore? In de competitie proberen ze zoveel mogelijk teams bij elkaar in te delen van gelijke sterkte.

Een objectieve indicatie van de sterkte proberen ze te krijgen via de puntenscore. Deze wordt opgebouwd uit de resultaten in (drie) vorige competities, correctiepunten en overige factoren (o.a. leeftijd) en eventueel bijgesteld n.a.v. reacties van verenigingen. Daarnaast spelen ook de reisafstanden nog een rol.

We naderen dus het eind van een toch weer leuke zaalcompetitie met hoogtepunten en natuurlijk ook mindere resultaten. Graag lopen we de diverse leeftijdscategorieën even door om te kijken waar de bloemen en de troosttaart verwacht worden.

De pupillen (DEF)
D1 presteert uitstekend in de Hoofdklasse E en gaat met Vitesse en Sporting Delta uitvechten wie de tweede plaats achter het ongenaakbare Nieuwerkerk zal innemen. D2 zit in de zware D-002 poule met D1-teams van Merwede, Kinderdijk en ACKC maar weert zich kranig. Een 4e plaats lijkt het hoogst haalbare.
D3 is ingedeeld in een poule met regionale D1- en D2-teams en wist tot nu toe slechts één keer te winnen. D4 daarentegen lijkt keurig tweede te kunnen worden en hoopt nog op een misstap van koploper ACKC D2.

E1 eindigde puntloos onderaan in de veldcompetitie, maar bijt in de zaalcompetitie in de E-002 poule stevig van zich af. Met vier overwinningen nestelt de ploeg zich in de middenmoot achter het sterkere Vriendenschaar, PKC en Kinderdijk.
Hetzelfde geldt voor E2 dat na een moeilijke veldcompetitie beter past in de nieuwe E-009 klasse. Een 3e plaats lijkt het hoogst haalbare. E3 werd na het veldkampioenschap behoorlijk pittig ingedeeld bij drie E1-teams en drie E2-teams. Toch wordt de ploeg minimaal tweede in deze zware poule achter Vriendenschaar E2 die hopelijk voor Albatros nog wat steken gaat laten vallen. E1, E2 en E3 maken gemiddeld tien doelpunten per wedstrijd.
E4 is een sterke middenmoter in een poule met Oranje Wit E1 en Korbatjo E1. Het in de veld puntloze E5 werd in de zaal beter ingedeeld maar dat gold niet voor poulegenoot Deetos D3 dat met 160 doelpunten voor en 49 treffers tegen weinig tegenstand krijgt. Albatros E5 voert met 9 punten uit 9 wedstrijden de groep achtervolgers aan. Veldkampioen E6 is runner-up in de zaalpoule achter PKC E10 waar men komende zaterdag op bezoek mag.
Voor E7 staan nog twee spannende wedstrijden op het programma en met winst op de nummers 2 en 3 kan er misschien een feestje gevierd worden. E8 dat in de veldcompetitie slechts twee doelpunten maakte heeft er nu in ieder geval al 12 gemaakt.

F1 stevent op een thriller bij Korbatjo af. Op 30 maart wordt de laatste poulewedstrijd in Oud-Beijerland gespeeld en Albatros F1 is met een doelsaldo van 154 voor en 81 tegen de favoriet voor de titel.
Veldkampioen F2 werd in de zaal bij hogere teams in de F-008 poule ingedeeld maar bijt wekelijks goed van zich af. De F1-teams van Oranje Wit en Juliana zijn echter te sterk.
F3 is bij vier F1-teams ingedeeld en kan waarschijnlijk alleen Conventus F1 onder zich houden. F4 is de best of the rest in een ongelijke poule waarbij de nummers 1 en 2 GKV F2 en Sporting Delta F3 samen al 357 treffers maakten. F5 debuteerde in de zaal, won al twee keer en scoorde inmiddels 26 treffers.

De aspiranten (BC)
Verliezen staat niet in het woordenboek van Albatros B1. Slechts twee gelijke spelen staan sinds september 2018 op het conto van het team dat met een missie bezig is. Na het veldkampioenschap lonkt nu ook de zaaltitel die zeer waarschijnlijk op zaterdag 16 maart in de thuiswedstrijd tegen IJsselvogels binnen zal zijn. Promotie naar de Hoofdklasse zaal is dan een feit en deelname aan het NK voor 1e klasse B-kampioenen in Harderwijk (6 april) is de kers op de taart.
B2 werd na het veldkampioenschap gekoppeld aan zwaardere tegenstanders. Eén schamel puntje is voorlopig het resultaat in de B-010 poule waarin Olympia B1 kampioen gaat worden.
B3, ook kampioen op het veld, verloor in december de zaalwedstrijd tegen koploper PKC B4 ruim met 13-5. Komende zaterdag is de Papendrechtse ploeg om 14.00 uur te gast in de Develhal en dan hoopt Albatros B3 te kunnen stunten.
Albatros C1 ontmoet in de Hoofdklasse C interessante en onbekende tegenstanders. Toch is de ploeg helemaal op haar plaats in deze klasse en is een prima tweede plaats nog binnen bereik achter het nog ongeslagen PKC C1.
C2 moet, evenals op het veld, OZC C1 boven zich dulden maar doet het toch prima in de 2e klasse met drie Zeeuwse tegenstanders. Een tweede plaats behoort nog tot de mogelijkheden.
C3 werd gestraft voor het veldkampioenschap met promotie naar de zware C-005 poule. Werd er op het veld nog gemiddeld 9x per wedstrijd gescoord, nu verliest de ploeg gemiddeld met 4-9 en staat puntloos onderaan. Een troosttaart ligt in het verschiet.
C4 heeft het dit zaalseizoen ook zwaar, maar boekte afgelopen zaterdag haar eerste zege. Met nog twee wedstrijden te gaan smaakt dit misschien naar meer voor de ploeg die beurtelings getraind wordt door spelers uit senioren 8 en 9.

De A-jeugd
Albatros A1 startte sterk in de zaal 1e klasse, maar moet na 9 wedstrijden genoegen nemen met een plaats in de middenmoot. De ploeg kijkt al vooruit naar de veldcompetitie waarin men ongeslagen bovenaan staat.
A2 is de laatste weken van slag en verloor vier keer op rij waardoor nu de laatste plaats in de klasse A-005 bekleed wordt. Toch heeft de ploeg maar één verliespunt minder dan de nummer 2 en kan er nog een paar plekjes geklommen worden.
A3, in de veld nog kampioen, komt in de zaal maar niet op gang. Negen nederlagen op rij en een doelsaldo van -71 betekenen, wanneer de resterende drie wedstrijden niet gewonnen worden, mogelijk aan het eind van het seizoen een troosttaart?
A4 is met zeven punten de nummer vijf in de A-039 poule waar DeetosSnel A3 ongeslagen bovenaan staat. Het scorend vermogen zal omhoog moeten om nog wat punten te sprokkelen.
A5 kan met winst in de uitwedstrijd tegen PKC de laatste plaats aan de Papendrechtse ploeg over doen. Met slechts drie punten is dit een zwaar seizoen voor de dames en weinige heren van A5.

Het G-team
Albatros G scoort te weinig om hoge ogen in de G-002 klasse te kunnen gooien. Met de recente uitbreiding van de trainersgroep zal er echter hard getraind worden om, wellicht morgen al, een overwinning aan het totaal te kunnen toevoegen.

De senioren
Albatros neemt met negen seniorenteams deel aan deze zaalcompetitie en daarvan spelen er maar liefst vijf wedstrijdkorfbal.
Over het seizoen van Albatros 1 wordt wekelijks geschreven. Helaas zijn er nog niet voldoende punten gehaald om verzekerd te zijn van het 1e klasseschap in het volgende zaalseizoen. De uitwedstrijd morgen tegen Tjoba en de thuiswedstrijd tegen RWA op 23 maart worden bepalend voor het lijfsbehoud. Hopelijk worden onze helden de komende weken ondersteund door veel supporters en kan de klus geklaard worden.
Het 2e team heeft de slechte veldresultaten omgezet naar een prima vorm in de zaal. Met RWA 2 zal uitgemaakt worden wie het kampioenschap in de reserve 1e klasse gaat pakken. Hopelijk is de ontknoping leuker dan vorig jaar maart toen de wedstrijd tegen Valto 2 in een teleurstelling eindigde.
Albatros 3 speelde haar beste wedstrijd in deze zaalcompetitie waarschijnlijk tegen de ongeslagen koploper Achilles 2. Het lukt hen echter niet altijd om twee goede helften te spelen en daarom is een vierde plaats voorlopig het resultaat in de reserve 2e klasse.
Het 4e bekleedt een vierde plaats in de sterke 3e klasse waarin Oranje Wit 4 al bijna kampioen is. Het 4e mag de komende weken nog twee keer afreizen naar Zeeland.
Het 5e, onze oude glorie, heeft in de reserve 4e klasse bewezen op haar plaats te zijn. Er werd tot nu toe alleen verloren van de koploper Ten Donck 2. De Ridderkerkse ploeg is op zaterdag 30 maart te gast in de Develsteinhal.
Albatros 6 dat het op het veld als het 5e heel zwaar had, is in de zaalklasse S-004 nog in de race om de titel. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg het lot in eigen hand.
Het 7e is met vijf overwinningen een goede middenmotor in een poule waarbij koploper Triade 3 over twee weken te gast is in Zwijndrecht.
Het 8e is opnieuw gekoppeld aan een Merwedeteam, maar in dit zaalseizoen treft men meer goede tegenstanders waardoor dit team genoegen moet nemen met een plaats in de middenmoot.
Het 9e speelt in een leuke gevarieerde poule en speelt nog maar één wedstrijd bij en tegen het ongenaakbare Nikantes 3 dat al 202 treffers scoorde in 9 wedstrijden.