Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Reisverslag van Inez en Wim

Inez en WimNa zo’n 20 jaar actief op het korfbalveld te hebben gestaan, is het nu alweer even geleden dat wij onze albatros-tenues aan hadden. We zijn namelijk sinds enige tijd op reis, waardoor korfballen er niet in zit! Ons avontuur begon op oudejaarsdag in Singapore, waarna we een maand door Australië hebben gereisd en nu van de laatste dagen van 4 weken Nieuw-Zeeland genieten. Hier hebben we ook het Royal Albatros Centre bezocht, een broedplaats van deze grote vogels. Als echte albatrossers konden we hier natuurlijk niet aan voorbij gaan! Leuk om deze dieren te zien en wat over ze te leren; zo hebben ze een vleugelwijdte van 3 meter, vliegen ze zo’n 5 jaar over zee zonder aan land te gaan en komen ze dan weer terug op de plek waar ze zijn uitgekomen om daar een nestje te maken met de partner met wie ze hun hele leven samen blijven.

Ze eten vooral dode dieren zoals inktvis, drinken zeewater en moeten uitkijken voor haaien, killer sharks en menselijk afval. Weer wat geleerd!

De afgelopen weken hebben we een aantal binnenlandse vluchten genomen, maar het merendeel hebben we met campervan gereden, van de camping naar camping. Korfbal is hier vrij onbekend, vooral cricket en rugby zijn populair. Om onze conditie toch op peil te houden zijn we veel aan het wandelen, van eendaagse hikes door een vallei of vulkaangebied tot meerdaagse wandelingen door de bergen met overnachtingen in hutten.
We hopen zo fit genoeg te zijn voor het vervolg van onze reis in Zuid-Amerika, waar we Pathagonië, Peru, Bolivia en een stukje van Brazilië bezoeken en er ook weer mooie hikes (W-trek, Inca-trail) gepland staan.
Ondertussen houden we de korfbaluitslagen natuurlijk in de gaten en via onder andere Facebook blijven we goed op de hoogte! Veel succes allemaal met de resterende zaalwedstrijden en de tweede helft van de veldcompetitie, wij zijn vanaf juni weer op het veld te vinden!
Groeten van Wim en Inez van Huizen (voor wie ons wil volgen, dat kan via www.polarsteps.com/WimInez)