Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Uitslagen zaterdag 9 februari

Afb uitslagenEr was op zaterdag 9 februari een iets negatieve balans voor de Albatrosteams
In 31 optredens werd 13 keer gewonnen, drie maal gelijkgespeeld en dus werd er 15 keer verloren. Positief waren de winstpartijen van senioren 2, 3, 4 en 6. Het 2e seniorenteam van Vincent de Kreek nam revanche op de in december verloren gegane wedstrijd tegen Rust Roest 2. In die wedstrijd leidde de Zwijndrechtse ploeg constant, maar stond bij het eindsignaal toch met lege handen. In de Develsteinhal stond een gedreven team dat niet van plan was om opnieuw de kaas van het brood te laten eten.

Scorend over meerdere schijven met een uitstekende rebound werd de Eindhovense ploeg kansloos gelaten en was de winst uiteindelijk terecht met 21-20 voor Albatros. De tweelingen blijven door de winst bovenin meedraaien en treffen komende zaterdag runner-up Fortis 2 waar ook nog een appeltje mee te schillen is.

Het 3e speelde niet super bij Tjoba 3 maar won wel: 8-14. Het 4e deed prima zaken door het taaie en gefrustreerde Swift 3 met 16-11 te verslaan. Het 6e versloeg in een doelpuntrijke wedstrijd eeuwige rivaal Kinderdijk 6. De wedstrijden tegen de Alblasserdamse ploeg eindigen vaak met een minimaal verschil, maar zaterdag was de thuisploeg beter op schot en won met 20-15. Het 9e verspeelde jammerlijk een punt in de wedstrijd bij WION 7: 15-15 en ook was er een gelijkspel voor G1 dat met Vitesse G1 de punten deelde: 1-1.

Geen winst was er voor de vier A-teams die zaterdag in het veld kwamen. A1 verloor met 19-11 van veldconcurrent Maassluis A1 en A2 redde het net niet tegen Oranje Wit A3 (11-13). B1 kwam in Capelle tegen KCC B2 moeizaam op gang maar toch prijkte er een 2-15 ruststand op het scorebord. In de tweede helft was de doelpuntenhonger nog niet gestild en met de 6-24 uitslag blijft de ploeg op kampioenskoers. C1 was veel effectiever dan tegenstander Vriendenschaar en leidde bij rust al met 10-2. Ook in de tweede helft werden de kansen goed benut en naast de zes treffers van topscorer Rick kwamen alle spelers inclusief de wisselspeler tot scoren: 20-10.

C2 boekte een nipte en moeizame overwinning bij ONDO in Middelburg (9-10) en zag Danique haar rentree maken in het korfbalveld. F1 liet zich niet verrassen door Juliana F2 en won met 12-15. De nog ongenoemde overwinningen kwamen op naam van D4, E2, E3, E6 en E7.

Voor Albatros 1 zijn het zware weken. Tegen het hoger geplaatste Rust Roest kon de ploeg geen vuist maken en helaas bleek de vorm bij veel schutters ver weg. Albatros scoorde pas na 12 minuten haar eerste velddoelpunt en bleef in het verloop van de wedstrijd te mat en schotloos. Het inbrengen van enkele wissels bracht nog wat schwung, maar de doelpunten kwamen te laat: 18-20. Zaterdag komt Fortis op bezoek en twee punten zijn zo langzamerhand wel broodnodig.