Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Vier Albatrostalenten geselecteerd

knkv logoOnlangs werd bekend dat de Albatros C1-spelers Anouk Bakker, Rick Biemans, Femke Lommers en Merijn Stoop zijn geselecteerd voor het RTC Dordrecht onder 15 jaar
Voor Femke Lommers is er een wildcard wat betekent dat zij wel mag deelnemen aan de trainingen van de groep en eventueel op basis van de trainingen alsnog aan de toernooien van het 16-koppige team mag deelnemen. De groep werd gevormd uit 25 spelers en speelsters van de regionale clubs na een aantal trainingen in de Deetoshal.

Anouk (13) vertelt: “we trainen in de Deetoshal en gaan straks iedere twee weken op maandagavond trainen”. De training met C1 vervalt daardoor maar in de plaats daarvan wordt er door de RTC-trainers Lars en Bart veel op het schot getraind en “we spelen veel één-tegen-één en krijgen veel technische tips”, aldus Femke (13). Merijn (12) “Het is leuk dat er een hoop goede spelers zijn en sommige kennen we uit de competitie” en Rick (13) vult aan: “Je leert gewoon heel veel van elkaar”.
De vier Albatrossers zien elkaar doordeweeks op het Develsteincollege waar de drie oudsten allemaal in de tweedejaars sportklas zitten. Merijn, die nog brugpieper is, had eind december al met RTC Dordrecht onder 13 jaar succes door in de Topsporthal in Rotterdam de Korfbalchallenge te winnen. Hij legt zijn teamgenoten uit dat er op Koningsdag een RTC-toernooi is en dat er richting de Challenge eerst een Pre-challenge plaats vindt. Anouk: “O, op Koningsdag zit ik in het vliegtuig, nou ja ….dan kan Femke meteen meedoen”.
Op de vraag wat onze C-tjes van de kwaliteiten van hun teamgenoten vinden geeft Anouk aan dat Femke een onvoorspelbare beweging heeft die kan eindigen in een doorbraak of een wijkbal en “O ja, ze kan goed verdedigen!” Femke over Merijn: “Hij heeft acties en een zuiver schot, hij is gewoon erg goed”. Merijn: “Rick heeft een goed schot en kan een tegenstander heel dichtbij verdedigen”. Rick over Anouk: “Ze is goed in het afmaken van kansen en heeft onvoorspelbare acties”.
Tot slot vraag ik hen naar hun eigen specialiteit: Rick zegt dat hij wel goed een doorloopbal kan nemen, evenals Femke die slim de rugkant van haar tegenstandster neemt. Anouk heeft een goeie timing en een handige draaibal waar de meeste tegenstanders in trappen en ook Merijn’s omdraaibal in de steun is beroemd en effectief. Kortom, de kanjers weten waar hun kwaliteiten liggen en hebben zin in een jaar Regionaal Talenten Centra.
Albatros feliciteert de vier van harte met hun uitverkiezing en ….. veel succes en plezier!