Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Even voorstellen: Rutger Sijstermans

WhatsApp Image 2018-09-21 at 11.13.23 2Het lijkt al veel langer, maar het is pas een maand, de aanwezigheid van de nieuwe selectietrainer Rutger Sijstermans bij Albatros
Rutger schuift aan voor een bakkie koffie en een speedinterview. Gelukkig spreekt de lange PKC-er vrij rap en dus is het verhaal binnen het half uur gepiept en …staat het nu ook al op papier. 
Rutger werd in 1987 geboren in Roosendaal en speelde zijn eerste korfbalwedstrijden bij Keep Fit. Via het regioteam West-Brabant kwam hij al snel in aanraking met goede trainers en bleek de jonge korfballer ambitie te hebben.

Hij werd als B-speler al lid van PKC en zijn ouders reden in die periode met hem en zijn zus Suzanne vanuit het Brabantse af en aan naar trainingen en wedstrijden. Moeder Ingrid was werkzaam bij het KNKV dat in Roosendaal haar kantoor had. Toen het servicepunt verhuisde naar PKC was het voor de korfbalfamilie een inkoppertje en verhuisde men naar Papendrecht.
Rutger had inmiddels bij PKC de B1 en de A1/A2 doorlopen, speelde in Jong Oranje en kwam in de seniorenselectie terecht. Daar maakte hij mooie korfbaljaren mee met maar liefst vijf zaalfinales en EK’s in o.a. Portugal en Boedapest. Het hoogtepunt uit zíjn carrière is natuurlijk de gewonnen zaalfinale in 2013 tegen Fortuna. Het was de afscheidswedstrijd van Barry Schep, maar het PKC van Ben Crum trok met 20-19 aan het langste eind.

In 2013 stopte Rutger met actief korfballen. Door vier keer te trainen in de week draaide het voor hem allemaal te veel om korfbal en was er nauwelijks tijd voor andere dingen. Inmiddels is hij getrouwd met Richella en de trotse vader van zoon Senn en dochter Feline. Hij werkt sinds januari van dit jaar als logistiek planner bij Herculan, de leverancier van de sportvloer in de Develsteinhal. Het gezin woont heerlijk naar haar zin in Papendrecht.

Gevraagd naar zijn beste eigenschap geeft hij aan dat hij goed kan relativeren. Een slechte eigenschap komt zo snel niet opborrelen. Het interview in de Brug gelezen hebbende is het antwoord op de vraag wat hij belangrijk vindt bij korfballen eigenlijk te makkelijk: plezier! “Als je plezier hebt met elkaar, straal je dit ook in het spel uit”
Wat vind je van Albatros en de selectie? Rutger: “Albatros is een open vereniging, ik voelde me direct welkom. De groep spelers is leergierig en wil graag het nieuwe speltype onder de knie krijgen. De selectie is leuk en een hechte vriendengroep”
Wat is je doelstelling voor dit seizoen? “Ik wil zo lang mogelijk bovenin de 1e klasse meedraaien. Dit seizoen moeten we aan elkaar en aan het nieuwe spel wennen, dat is het belangrijkste”

En dan nog even kort:
Favoriete sporter: Koby Briant
Grootste korfbalheld: Leon Simon
Favoriete film, tv-programma en muziek: Van alles wat
Favoriete genre boeken: Thriller
Eet het liefst: Spareribs
Drinkt het liefst: Wodka/Red Bull
Kan niet zonder: Mijn gezin
Ontbijtje met: Een eitje
Geen korfbal dan: Basketbal