Sponsors seizoen 2018-2019

Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

De bekeravonturen van B1

beker amstelveenB1 had dit jaar de doelstelling zich te handhaven in de sterke eerste klasse, dus toen we gelijk na de start van de competitie een bekerwedstrijd moesten spelen tegen SC Twist zagen we dit in eerste instantie als een extra oefenwedstrijd. Twist, dat uitkomt in het breedte korfbal, werd al in de eerste helft van de mat gespeeld en we gingen rusten met een ruime 0-10 voorsprong om uiteindelijk op een 3-14 uitslag te eindigen. Dit betekende dat we een aantal weken later mochten aantreden tegen het eveneens in de eerste klasse uitkomende Kinderdijk B1.

We namen een snelle ruime voorsprong maar in de tweede helft vocht Kinderdijk zich terug tot een gelijkspel. Tot onze grote vreugde scoorden we in de laatste minuut de 14-15 en sloten we onze tweede bekerwedstrijd winnend af. We waren door naar de kwartfinale en de loting was ons gunstig gezind. Eindelijk een thuiswedstrijd en ook nog eens tegen onze buren, het in het breedte korfbal uitkomende Conventus B1. Na overleg met Conventus speelden we deze wedstrijd thuis op veld 1 en het publiek was aan beide kanten in grote getallen opgekomen. Het was geen mooie wedstrijd, wellicht is dat derby's eigen, maar we wonnen wel 11-7 en stonden dus in de halve finales.

Toen begon het lange wachten. Waar bij de eerdere wedstrijden de loting direct na de wedstrijden plaats vond, bleef het nu stil tot het begin van de voorjaarsveld competitie. De mogelijke tegenstanders waren wel bekend: Sporting Delta B1, KCC/SO natural B1 of KOAG B1. KOAG was een bekende voor ons, zij waren ruim kampioen geworden in de 1e klasse en hadden ons in de thuiswedstrijd in de zaalcompetitie op een ruime nederlaag getrakteerd. Sporting Delta en KCC kenden we niet maar namen de derde en vierde plaats in de hoofdklasse in en waren daarmee geduchte tegenstanders.

Het lot koppelde ons aan KCC en op 24 april was het zover. Doordat Amar en Daan op vakantie waren en Lisette kampte met de naweeën van een virus, begonnen wij niet in onze vaste opstelling. Het wederom in grote getale opgekomen publiek zag de volgende spelers het veld ingaan:
aanval - Jair, Damian, Louise en Nicoline, verdediging - Thijmen, Jorien, Karlijn en Anouk W.

Het sterke KCC schoot uit de startblokken scoorde makkelijk en ontregelde ons aanvalsspel dusdanig, dat wij er heel lang over deden voor we zelf komen scoren. Via een 15-3 ruststand won KCC uiteindelijk met 28-8. De doelpunten die wij scoorden kwamen van Jorien (4), Damian (3) en Karlijn. In de slotfase kwamen Dylan (voor Jorien) en Marèl (voor Anouk) nog in de ploeg.

Met deze ruime nederlaag is ons bekertoernooi voorbij en kan KCC zich opgaan maken voor de bekerfinale tegen Sporting Delta.

B1 kijkt terug op een leuke serie wedstrijden en schopte het als eerste klasser toch maar tot de beste 4 teams in dit bekertoernooi. Wij willen alle invallers, reserves en supporters bedanken voor hun steun!