RB sports
Sponsors seizoen 2018-2019

Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Korfbalkalender tot en met juli 2019


kalender-t15186Het competitieschema 2018-2019 zal behoorlijk afwijken van dat van de afgelopen jaren 
Klik hier voor een overzicht van de speelweken tot en met juli 2019. Print het uit en hang het op de koelkast of het prikbord.
Het schema voor volgend seizoen is opgebouwd vanuit de volgende uitgangspunten: vanwege de vakanties later in september starten en langer doorspelen in juni; de finale van de Korfbal League beter aan laten sluiten bij de reguliere veld- en zaalcompetitie in het wedstrijd- en breedtekorfbal; rekening houden met de voorjaarsvakantie en de meivakantie; de kerstperiode en het Pinksterweekeinde vrij plannen; een competitie die meer aanéén gesloten is; rekening houden met het EK Korfbal wat in 2018 in Nederland gespeeld wordt. 

Vanuit bovenstaande uitgangspunten betekent dat voor het competitieschema 2018-2019:

De competitie start in het eerste weekend nadat alle vakanties zijn afgelopen, dat is week 36. 
In het wedstrijdkorfbal wordt er voor de zaalcompetitie in 8 ronden op het veld gespeeld. Dit om aan de wens van (veel) later starten in de 2e helft veldcompetitie envrije dag tijdens zaalfinale tegemoet te komen. 

Er is een reguliere periode van 3 weken vrij tussen veld en zaal. Dat geldt niet voor de Hoofdklasse, B-Hoofdklasse en dames Topklasse. Zij moeten eerder starten i.v.m. de play-offs aan het einde van de competitie;
Rondom Kerst en Oud en Nieuw zijn 3 vrije weekenden ingepland uitgezonderd voor de Korfbal League;
Een aantal klassen heeft 1 week voorjaarsvakantie, wens is om aan einde in de top niet te veel gaten in programma te hebben.
Normaliter wordt er in eerste weekend van een vakantie gespeeld, meivakantie is i.v.m. Koningsdag op 27 april uitzondering.
A/B/C Hoofdklasse spelen in de veldcompetitie met Pinksteren omdat er Play-offs zijn in de veldcompetitie. In het competitieschema is geen ruimte om deze Play-offs later in te plannen.