Sponsors seizoen 2018-2019

Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Verduidelijking van de wisselregels

vraagteken-groot2N.a.v. de onduidelijkheid en de verschillende interpretaties van de regels bij het wisselen van spelers hebben we hier de verduidelijking uit het Reglement van wedstrijden: in de breedtekorfbalcompetitie mogen onbeperkt spelerswisselingen plaats vinden. In deze competitie is het toegestaan alle gewisselde spelers opnieuw aan het spel te laten deelnemen, met dien verstande dat alle spelers maximaal één keer opnieuw aan het spel mogen deelnemen.

Daarbij geldt dat de nieuwe speler op het moment van wisselen niet aan de wedstrijd deelneemt. Dit betekent dus dat alle gewisselde basisspelers terug het veld in mogen, maar als ze vervolgens weer eruit gehaald worden mogen ze niet meer terug het veld in! Ditzelfde geldt voor de reservespeler die ook maar één keer zijn/haar entree in het veld mag maken. Helaas houdt dit in dat de scheidsrechters dan in de gaten moeten houden welke spelers het veld betreden en dat is knap lastig als er geen rugnummers zijn.

Het verschil met het wedstrijdkorfbal bestaat hieruit dat het aantal wissels bij wedstrijdkorfbal aan een maximum van 8 acties verbonden is. In tegenstelling tot het breedtekorfbal mogen de wissels méér dan één keer hun (r)entree op het veld maken en kunnen deze 8 wissels dus zelfs door slechts twee spelers opgesoupeerd worden. In geval van een blessure na 8 wissels mag een 9e wissel plaats vinden maar deze speler mag nog niet eerder aan de wedstrijd hebben deelgenomen.

Vragen? Stel ze gerust aan de deskundigen binnen Albatros.