Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Welpen

De welpen van Albatros zijn de allerjongste leden, van 4 tot en met 6 jaar. Ze spelen nog geen wedstrijden, maar trainen elke zaterdagochtend van 10 uur tot 11 uur. Tijdens het veldseizoen op het veld bij de kantine en in het zaalseizoen in de sporthal Hart van Meerdervoort.
Spelenderwijs leren de kinderen de techniek van het gooien, vangen en het schieten op de korf. Naarmate de kinderen zich verder ontwikkelen wordt er meer aandacht besteed aan het samenspelen en worden ze al een klein beetje voorbereid op het spelen van wedstrijden in de F-jes.
Naast het korfballen worden er gedurende het seizoen meerdere activiteiten georganiseerd. In het najaar, als het seizoen net van start is gegaan, hebben we vaak een gezellig uitje, bijvoorbeeld naar Playcity in Barendrecht. Vervolgens is er rondom Sinterklaas een training waarbij de welpen hun pietendiploma kunnen behalen en waarbij er misschien wel een paar zwarte pieten om het hoekje komen kijken.
Daarnaast zijn de welpen aan het einde van het zaalseizoen Team van de Week. Aan de hand van een wisselend thema wordt er een speciale training georganiseerd. ‘s Avonds mogen de kinderen oplopen bij de wedstrijd van Albatros 1. Ook nemen de welpen deel aan de jaarlijks terugkerende Gerard Los Vaardigheidsdag eind december en wordt het seizoen afgesloten met een heuse training met de papa, mama, opa of oma! Wie zullen er dit jaar winnen, de welpen of de ouders?

Een keer per jaar stromen er enkele welpen door naar de F-jes. Om alvast te oefenen met het spelen van wedstrijden doen de welpen meestal mee met het welpentoernooi georganiseerd door korfbalvereniging PKC. Een dag waarop de kinderen veelal voor het eerst echte wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen en wat altijd een erg spannende en vooral gezellige dag is! Gedurende deze dag wordt er niet alleen gekorfbald, maar zijn er ook veel activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

In de afgelopen jaren is de welpengroep het seizoen gestart met ongeveer 10 kinderen, maar vaak groeit dit gedurende het seizoen al snel uit naar ongeveer 15 kinderen. De trainingen en activiteiten voor de welpen worden georganiseerd door de leden van het welpenblok.

Algemeen aanspreekpunt voor de welpen is Anniek Voskuijl. Daarnaast kunt u per e-mail vragen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.