Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Sportfysiotherapeut helpt

Dit is een nieuwe rubriek die om de twee maanden zal terugkeren op de website van C.K.V. Albatros. Het zal u niet verbazen dat de onderwerpen die aan bod komen een sterke relatie hebben met veelvoorkomende blessures binnen de korfbalsport. De artikelen worden verzorgt door de fysiothearapeuten van De Lus.
Heeft u een verzoek of vraag, laat het ons weten: DE SPORTFYSIOTHERAPEUT HELPT.
U vindt de lus ook op Facebook: Fysiodelus of op de website: www.fysiodelus.nl u kunt zich daar ook abonneren op hun nieuwsbrief.

Is een warming-up altijd zinvol?

logo de lusLichaamstemperatuur in relatie tot sportprestaties: “is een warming-up altijd zinvol?”

Een doelstelling van de warming-up is, om “betrokken” spieren op de kerntemperatuur van het lichaam te krijgen. De kerntemperatuur ligt rond de 37 graden en is in rust beperkt tot hoofd en romp. De spieren in armen en benen hebben in een normaal klimaat een temperatuur tussen de 25 en 30 raden. Door de warming-up kan de temperatuur zich uitbreiden naar de armen en benen. Dit is wenselijk omdat de optimale werktemperatuur van spieren tussen de 37 en 40 graden ligt. Zo kunnen zij sneller en krachtiger aanspannen. Dus voor sporten waarbij explosiviteit wordt gevraagd is een warming-up zeer wenselijk. 

Lees meer...

Het nut van rekken..

de lusRekken of stretchen wordt in de sportwereld als heel normaal beschouwd. Veel sporters zouden zelfs niet zonder kunnen!!?? In deze tekst zullen we aantal onthullingen over rekken geven waarvoor ook wetenschappelijk bewijs kan worden geleverd. Ja, u leest het goed ‘onthullingen’; omdat wij denken dat menig sporter, trainer, coach of begeleider een andere kijk heeft op het rekken/ stretchen.

Lees meer...

Het ijzen

logo de lus

Het toepassen van ijs is in de sportwereld al zo oud als de weg naar Rome. Maar waarom doen we dat eigenlijk? Hoe werkt het eigenlijk? Deze twee vragen staan centraal in deze editie van De Sportfysiotherapeut Helpt.

Lees meer...

De kneuzing

WAT IS EEN KNEUZING

Het gevolg van een inwerkende kracht van buiten af die zo hard is, dat het onderliggende weefsel schade oploopt. De meeste kneuzingen die binnen de korfbalsport worden gezien zijn de ongewenste: botsing met tegenstander, val, verkeerde beweging met hoog inwerkende kracht.

Lees meer...