Sponsors seizoen 2018-2019
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Hoofdsponsor seizoen 2018-2019

Albatros G jarig!

Wát een feest was dat zaterdag op het zonnige Albatrosveld! 

’s Morgens kwamen de eerste enthousiastelingen al aan en dat bleken twee spelers van KCC te zijn die voor de gezelligheid langskwamen en hoopten een paar wedstrijden mee te kunnen spelen! Hun moeite werd beloond want Ingrid speelde de hele dag met Thor mee en ook Paulien speelde een aantal wedstrijden.

Helaas stond de Belgische ploeg urenlang in de file waardoor ze pas halverwege het toernooi aankwamen! Gelukkig waren de mensen van Merwede, die Geel, de ploeg uit België, zouden aanvullen, wel op tijd. Deze ploeg is toen weer aangevuld met mensen uit diverse andere teams zodat er toch een achttal in het veld stond. Begrijpt iemand dit nog? Het tekent in elk geval de sfeer op een G-toernooi: als je maar kunt spelen! Met wie maakt dan eigenlijk niet zoveel uit en bij ieder doelpunt wordt gejuicht!

Na de gezamenlijke warming-up had Albatros de eer het toernooi te openen tegen Korbatjo, de ploeg uit Oud Beijerland. Het was voor dit team een mooie oefening omdat ze dit seizoen voor het eerst in de competitie gaan meedraaien. Albatros kon zich niet echt inhouden en won overtuigend met 6-0. Intussen had het mixteam met 2-0 van Movado gewonnen! Zo volgden vele spannende wedstrijden elkaar op en was het na de vierde ronde tijd voor het “doelpuntenfestijn”. Hierbij werden alle spelers van de diverse teams gemixt en ontstonden er 8 kleurenteams bij een korf. Deze teams moesten zoveel mogelijk afstandsschoten, doorloopballen en strafworpen maken. De spelers met de gele kaartjes hadden de meeste doelpunten gemaakt (maar liefst 64!) en verdienden een lekker ijsje.
Hierna liep de spanning natuurlijk steeds meer op en kwamen in de laatste rondes de winnaars en verliezers van de twee poules tegen elkaar uit. Zodoende speelden Korbatjo en Thor om de 7e en 8e plaats. Movado en Dijkvogels streden om de 5e en 6e plaats; Geel en WION om de 3e en 4e plaats en Nikantes en Albatros tenslotte om de 2e en eerste plaats! Een aantal wedstrijden moest zelfs met strafworpen beslist worden dus spannend was het zeker. Erg leuk was het natuurlijk dat Albatros tegen Nikantes mocht strijden om de eerste plaats en dat het met een 2-0 overwinning in het voordeel van Albatros uitpakte! Winnaar worden van je eigen toernooi, mooier kan het toch niet?

Na de prijsuitreiking, waarbij Roeland veel mensen blij maakte, vertrokken een aantal teams richting huis. Thor, Nikantes, KCC en de Geelse bleven, samen met alle spelers en trainers en andere vrijwilligers van Albatros gezellig eten. Met ruim 60 mensen genoten we van een heerlijke barbecue, klaargemaakt door Cees en Bernhard. Er werd gesmuld! Als klap op de vuurpijl kwam met loeiende sirenes de ijsharley van de ijssalon aangereden. Nadat ook nog de jubilarissen in het zonnetje werden gezet én alle spelers van Albatros een nieuwe tas hadden gekregen, kwam er toch echt een einde aan deze fantastische dag!

Tot slot willen we graag nog even een aantal mensen bedanken:
 De kantinecommissie voor de hapjes en drankjes overdag.
 MAD (Robert Zoutewelle e.a.) voor de gezellige muziek en het geluid.
 Adrie Havelaar en Petra Barendregt voor de leuke foto’s.
 Ellie Weinberg voor de EHBO.
 Ernie Streefkerk, Nico Hof, Astrid den Toom en Petra Barendregt voor het fluiten van alle wedstrijden.
 Roeland Barendregt voor het uitreiken van de medailles en bekers.
 Cees Euser en Bernhard Zoutewelle voor het verzorgen van de heerlijke barbecue.
 En natuurlijk alle spelers en trainers van alle teams die aan ons toernooi mee hebben gedaan. Zonder jullie hadden we nooit zo’n prachtige dag kunnen beleven. Tot over 5 jaar???

Voor de volledigheid volgt hieronder de uitslag van het toernooi:
1. Albatros
2. Nikantes
3. WION
4. De Geelse (GKC)
5. Dijkvogels
6. Movado
7. Thor
8. Korbatjo